Fırınınızı alt-ust fanlı 180 dereceye ayarlayın. 1,5 su bardağı pirinci tum nişastası akıp, taneleri saydamlaşana kadar yıkayın. Pilav tenceresinde 3 corba kaşığı zeytinyağında, pirincleri butun taneler saydamlaşana kadar, yaklaşık 10 dakika kavurun. Kavrulan pirince 3 su bardağı kaynar su, 2,5 cay kaşığı tuz ekleyip kapağını kapatın ve pişmeye bırakın. Tum suyu ceken pirincin altını kapattıktan sonra kapağın altına bir bez ya da kağıt havlu yerleştirip, 15 dakika kadar demlenmesi icin kenara koyun.



1 corba kaşığı zeytinyağında, irice doğradığınız 80 gr. Antep fıstığını kavurup, daha sonra pilava eklemek icin bir kaba alın. Pilav piştikten sonra baklava yufkalarını kek kalıbına yerleştirebilirsiniz. Bunu tam pilavı kalıba koyacağınız esnada yapın ki baklava yufkaları kurumasın. Fıstıkları kavurduğunuz tavada 1 corba kaşığı tereyağını eritin, boylece fıstığın tadı da tereyağına gececek. Eriyen tereyağı once kek kalıbınızın icine surun.



Bu tarif icin 7 yaprak baklava yufkası kullanmak yeterli oluyor. Her bir yaprağın arasını tereyağlayıp ust uste koyun. Sonra uzun kenarından diklemesine keserek bir yapraktan 3 dikdortgen parca kesin. Toplamda 21 parca yufkanız olacak. Bu parcaları ortası delik kek kalıbına, kenarları ust uste gelecek ve pilavın ustunu kapatabilecek kadar kısmını dışarıda bırakacak şekilde yerleştirin. 22 cm capında bir kek kalıbına 21 parca yufkayı yaklaşık 4 tur halinde dizince tam oluyor. Eğer kek kalıbınız daha buyuk veya kucukse buna gore dizdiğiniz tur sayısı değişecektir.



Tercihen tamamen soğumuş pilavı kavurduğunuz fıstıklarla karıştırın ve yufkaları yerleştirdiğiniz kalıbın icine alın. Eğer pilav sıcak olursa yufkalar yumuşar ve cıtırtı azalır. Bu sebepten pilavı bir gun evvelden de yapabilirsiniz. Yerleştirirken pilavın dibe kadar indiğinden emin olun. Bunun icin isterseniz hafifce bastırın ya da kek kalıbını tezgahınıza hafif hafif vurun. Orta kısımdaki yufkalar birbirine yapıştılarsa hic problem değil, elinizle orta kısmından bir delik acın ve kenarlardan sarkan yufka parcalarıyla birlikte pilavın uzerini kapatın. Son olarak kapattığınız yufkanın uzerine erimiş tereyağı surup 180 derece fırında, 15 dakika pişirin. Uzeri kızaran ve cıtır cıtır olan pilavı servis tabağına kalıbı ters cevirerek cıkarın.

Malzemeler

1,5 su bardağı baldo pirinc
3 su bardağı su
80 gr Antep fıstığı
4 corba kaşığı zeytinyağı
2,5 cay kaşığı tuz
7 yaprak baklava yufkası
1 dolu corba kaşığı tereyağı

Kaynak :Refika Birgul