Tarifler birbiri ardına gelince benden hızlı cıkan hamarat hatunlar aklımdaki tarifleri yapmışlar

MALZEMELER
* 1 lt sut
* 1 su bardağı şeker
* 3 yemek kaşığı nişasta
* 2 yemek kaşığı un
* 2 adet yumurtanın sarısı
* 1 paket vanilya
* 1 kutu krema veya krem şanti
* 1 paket yulaflı biskuvi ya da 1 paketten az eti cicibebe biskuvisi
* cilek veya muz
YAPILIŞI:
* Un,nişasta,şeker,vanilya ve iki yumurta sarısını tencereye alıp sutu yavaş yavaş ilave ediyoruz.
*Orta ateşte goz goz olup muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişiriyoruz ve ocaktan alıyoruz.
* Diğer tarafta kremayı mikserle cırpıyoruz.krem şanti kıvamına gelince muhallebiyi ilave edip homojen bir kıvam alana kadar cırpıyoruz.
* Biskuvilerimizi de rondodan gecirdikten sonra sonra sıra geldi suslemeye.
Bardağın ya da kasenin el alt katına bikuvi kırıntıarını ekliyoruz.daha sonra dilimlenmiş cilekleri diziyoruz.Ardından pudingden biraz ilave edip tekrar biskuvi kırıntılarını ve uzerine tekrar pudingi ekliyoruz.
AFİYET OLSUNNN
Torku
Biz, Anadolu ’nun verimli topraklarını işleyen, doğal uretim yapan 900 bin ciftciyiz ve kendi urettiğimizi yine kendi fabrikalarımızda işleyerek kendi markamızla sizlere ulaştırıyoruz. Markamız Torku ile evlerinize, sofralarınıza geliyoruz.
Ureticimizin emeğini tarladan sofranıza getiriyoruz.
Tohumumuzu kendimiz uretiyoruz, gubremizi yemimizi kendimiz uretiyoruz. Guvenle tuketin diye araya kimseyi sokmadan kendi fabrikalarımızda doğallığı, sağlığı ve kaliteyi her şeyin uzerinde tutarak Anadolu toprağının bereketini, emeğimizi sizlere ulaştırıyoruz.
Bereketli toprağımız bizim en kıymetli hazinemiz. Sadece bugunu duşunerek hareket etmiyor, bu hazineyi yarınlara, cocuklarımıza daha da guzelleştirerek bırakmayı amaclıyoruz. Bu amacla hem tohumumuzu hem toprağımızı koruyoruz. Yarını da duşunerek Konya Ovası ’na 9,5 milyon ağac diktik dikmeye devam ediyoruz.
Biz, Torku ’yuz, biz Konya Şeker ’iz.
Torku, geniş bir urun yelpazesini tohumdan catala Konya Şeker guvencesiyle sunuyor
Bugun geniş bir urun yelpazesini Konya Şeker guvencesiyle tuketiciye sunan Torku markası, adını Turkcenin bilinen en eski sozluğu Divan-ı Lugat ’ı Turk ’ten aldı. Kelime anlamı “ipeksi, ipek gibi sağlam” olan Torku, 2007 yılında cikolata urunleriyle tuketiciye merhaba dedi ve kısa surede Torku markası altında unlu mamullerden şekerlemeye, dondurulmuş gıdadan sut urunlerine geniş bir yelpaze oluştu. Bu yelpaze her gecen gun buyumeye, urun ceşitliliği artmaya devam edecek. Orneğin cok yakında; 2014 yılında, et urunleri de bu gruba katılacak.
Tum Torku urunleri, Konya Şeker guvencesiyle sizlere geliyor. Torku markasıyla Konya Şeker, tohumdan sofranıza, catalınıza kadar her aşamada bizzat uretimin icinde var olduğu guvenilir bir gıda zinciri sunuyor. Zira Torku markası altında yer alan şekerden cikolataya, biskuviden gofrete, sutten et urunlerine hatta dondurulmuş gıdaya kadar her urunde neredeyse tum hammaddelerini Konya Şeker kendisi uretiyor. Torku markası altındaki tum urunler yuzde yuz doğallıkta ve yuksek kalite standartlarında Konya Şeker guvencesiyle tuketiciye ulaşıyor. Bu guvence et ve sut urunlerinde, ozel olarak oluşturulan ve “Torku Guvenilir Gıda Zinciri” adı verilen bir sistemle kontrol altında tutuluyor.
Şekerin en safı ve doğalı, kaliteli kakao yağıyla buluşuyor
Torku, doğal şeker pancarının en tatlı halini Konya Şeker guvencesiyle sunuyor. Guvence, Konya Şeker tarafından uretilen GDO ’suz şeker pancarı tohumlarıyla başlıyor ve pancarın yetişmesi suresince ciftciye verdiği eğitimlerle ve desteklerle devam ediyor. En onemlisi bu surec, yuksek teknolojinin hÂkim olduğu uretim tesislerinde tamamlanıyor. Turkiye ’de mevcut şeker uretiminin dortte birini, yuksek teknolojiye sahip iki fabrikasıyla Konya Şeker gercekleştiriyor. Şekerin en saf ve kalitelisi, ozenle yetiştirilmiş doğal şeker pancarından bu tesislerde uretiliyor, el değmeden paketleniyor ve Torku markasıyla raflara, sizlere ulaşıyor.
Torku markası, bu guvenceyi sadece şekerde değil bu şekeri hammadde olarak kullandığı ve şekerlemeden cikolataya, biskuviden gofrete geniş bir yelpazede sunduğu tum urunlerde de sağlıyor. Şeker dışındaki diğer hammaddelerde de yuksek kalite standartlarından asla odun vermiyor. Orneğin; gercek cikolata kakao yağından uretilir, boylece ağızda hemen erir ve muhteşem bir tat bırakır. Konya Şeker, urettiği tum cikolatalarda kakao yağı kullanıyor; cunku cikolatanın en mukemmel tada ancak bu şekilde ulaştığına inanıyor. Torku markalı urunler, kaliteli hammaddenin ve uretim tesislerinde yuksek teknolojinin yanı sıra dunyanın onde gelen İsvicreli cikolata uzmanları tarafından geliştirilen cok ozel tariflerle uretiliyor.
Dondurulmuş gıda urunlerinde de Konya Şeker guvencesi
Uretici ortaklarının her turlu urunune katma değer sağlamayı ve bunu yaparken de tuketiciye sağlıklı, guvenilir ve yuksek kalitede urunler sunmayı amaclayan Konya Şeker, patates başta olmak uzere dondurarak yuksek kalite standartlarında tuketiciye sunuyor. Şeker pancarı gibi tohumundan itibaren her aşaması Konya Şeker ’in kontrolunde olan bu urunler, hicbir katkı maddesi ve koruyucu kullanılmadan cok hızlı bir bicimde dondurularak tarladaki tazeliğini koruması sağlanıyor. Konya Şeker ’in Torku markasıyla tuketiciye sunduğu bu urunler, aralarında uluslararası markaların da bulunduğu onemli restoran zincirlerinin menulerinde yer alıyor.
Et ve sut urunlerinde Torku Guvenilir Gıda Zinciri
Arkasında 900 bin ciftci ortağıyla Konya Şeker ’in bulunduğu “Torku guvenilir gıda zinciri”, iki temel uzerinde yukseliyor; eğitimli, sertifikalı ciftcilerden oluşan hammadde tedarik modeli ve yuksek teknolojinin kullanıldığı, en ust duzeyde hijyenin sağlandığı akıllı uretim tesisi.
Oncelikle Konya Şeker, ozel eğitimlerden gecmiş “sertifikalı ciftcilerinden” guvenilir hammadde tedarik ediyor. Ozellikle Torku markalı sut ve et urunlerinde sektordeki tum rakiplerinden farklı bir modelle calışılıyor.
Zincirin en sağlam halkası “lisanslı, sertifikalı ciftciler”
Konya Şeker, “Torku Ciftci Eğitim Merkezi” adı verilen bir eğitim merkezi kurdu ve bolgede ciğ sut sağlama potansiyeli olan tum ciftcileri bu merkezde eğitime alıyor. Bu eğitim sonrasında ciftciler bir “Sertifika” alıyor. Konya Şeker, sadece bununla yetinmiyor ve yuksek kalite ve hijyen standartlarını eksiksiz uygulayan “sertifikalı ciftcilere”, kendi yem fabrikasında urettiği sut ve et hayvancılığı icin ozel formule edilmiş yuzde yuz doğal yemler veriyor.
Sutte “ Onaylı Torku Sut Tedarikcisi”, ette ise “Torku Uygunluk Belgesi”
Sertifikalı ciftcilerden alınan sutler duzenli olarak analiz edilerek kontrolden geciriliyor, ayrıca Konya Şeker ’in veteriner hekimleri de hayvan sağlığı ve refahı acısından duzenli kontrollerde bulunuyor. Bu kontrollerde belirli standartları sağlayan ciftciler “lisanslı” hale geliyor ve “Onaylı Torku Sut Tedarikcisi” oluyor.
2014 yılında piyasada olacak Torku et urunleri icin ise eğitim almış sertifikalı ciftcilerin hayvanları Konya Şeker veterinerleri tarafından detaylı kontrollerden gecirilecek ve “Torku Uygunluk Belgesi” duzenlenecek. Panagro Entegre Tesisleri ’nde uretime yonlendirilen hayvanların menşei ve gecmişi kayıt altına alınarak elektronik ortamda hepsine birer “kimlik” oluşturulacak
Yuksek teknoloji ve hijyen standartlarıyla Akıllı Uretim Tesisi
Torku guvenilir gıda zincirinde, hammadde tedarik surecindeki ozen ve hassasiyet uretim tesislerinde artarak devam ediyor. Uretim tesisi icinde, akıllı havalandırma sistemi ve hepa filtreler sayesinde bir ameliyathane ortamı kadar temiz hava bulunuyor. Tesise giriş ancak kontrollu hijyen alanlarından yapılabiliyor. Ayrıca Turkiye ’de bir ilk bu tesiste uygulandı. El değmeden yapılacak geleneksel beyaz peynir uretim teknolojisi burada kullanıldı. Ette ise ekolojik dezenfeksiyon adı verilen sistemle karkas et hicbir kimyasal kullanmadan sadece su ve tuz ile sağlanan ozel bir yontemle dezenfekte ediliyor.
Sizlerin sağlığı icin uretim surecinde gosterilen hassasiyet cevreye karşı da gosteriliyor ve atık sular değerlendirilerek tarım arazilerinin sulanmasında kullanılıyor.
Sizler ve sevdikleriniz “Torku guvenilir gıda zinciri” ile guvende.
Tuketici icin doğal ve sağlıklı urunler, uretici icin de hasadına talep garantisi
Ureticinin tarımsal faaliyetlerini tohumdan sofraya kadar bir zincir olarak goren Konya Şeker, oncelikli olarak bu zincirin tamamının gelişmesini sağladı. Torku markasıyla nihai tuketiciye doğal ve sağlıklı urunler ulaştırmayı hedeflerken ureticinin hasadına da talep garantisi oluşturmayı başardı.