Merhabalar


Tarifime malzemeleri vererek başlıyorum:

Kadayıf icin: 200 gr kadayıf
1 cay bardağı dovulmuş ceviz
2 corba kaşığı toz şeker
1 corba kaşığı tereyağ
Muhallebisi icin: 1 litre sut
200 gr kaymak
1 su bardağı un
1 paket vanilya
3/4 su bardağı şeker
Hazırlanışı:
Muhallebisi icin sut, şeker ve unu iyice cırpın. Ocağa koyup yoğunlaşana kadar karıştırın. Fokurdayınca altını kapatın, icine vanilya ve kaymağı ekleyerek mikserle yedirene kadar cırpın.


Muhallebi soğurken tel kadayıfları cevizlerle beraber 1-2 dk kavurun daha sonra icine tereyağ, tereyağ eriyince de şekeri ilave ederek 1 dk daha kavurun.

Muhallebiler soğuyunca kadayıfları da fazla bekletmeden borcamın alt kısmına yayın, onun ustune muhallebiyi dokun, en uste yine kadayıf yayın. Daha sonra tatlımızı dolapta 1 saat bekletelim.

Ve servise hazır, afiyet olsun



PINAR SUT
Cocuklarınız icin guvenebileceğiniz sut Pınar Sut'tur. Siz Pınar Sut'e guvenin, tıpkı cocuklarınızın size guvendiği gibi...
Besinsel olarak mukemmel bir gıda olan sut ozellikle protein, vitamin ve mineraller icerir. Kemik gelişmesinin ve vucut şeklinin oluşmasının temel taşı olan kalsiyumun ana kaynağıdır.
Sutun daha fazla kişiye ulaşması ve hijyenik şartlarda omrunun uzatılması icin Turkiye'de ilk kez UHT teknolojinisini Pınar Sutkullanmıştır. UHT (ultra ısıl işlem), sutun omrunu gunden aylaracıkartan teknolojidir. Pınar yıllardır, sut ve sut urunlerini bu ileri teknoloji ile ilk gunku lezzeti ve tazeliğindetuketicisine ulaştırmak icin calışıyor.
Pınar Sut, en kaliteli sutleri sizler icin Anadolu'nun modern ciftliklerinden, uzman veterinerler kontrolunde en taze haliyle toplar:
Ciftliklerinden ozenle toplanan sutler, toplama ve soğutma merkezlerinde soğutulur. Ozel tankerlerle soğuk zincir korunarak fabrikamıza ulaştırılır. Fabrikamıza ulaştığında, Pınar Sut'un modern sut alım laboratuvarlarında, deneyimli laboratuvar personeliyle, AOAC, FDA ve TSE tarafından onaylı methodlarla her tanker gozunde farklı analizler yapılır. Pınar Sut standartlarına uygun sutler kabul edilir ve fabrika ciğ sut silolarına alınır. Yine her bir ciğ sut silosunda farklı analizler yapılır ve hemen ardından standardizasyon,pastorizasyon ve soğutma işlemleri uygulanır. Pastorizasyon vesoğutma sonrası ara depolama yapılan sutler, Pınar Sut'un modern laboratuvarlarında, deneyimlilaboratuvar personeliyle, AOAC, FDA ve TSE tarafından onaylımethodlarla analiz yapılır ve kontrol altında tutulur. Artık sut, UHT işlemi ve sonrasında aseptik paketleme icin hazırdır.
Pınar Sut, sutu ilk tazeliğini, besin değerlerini ve vitaminlerini kaybettirmeden, en ileri teknolojiye sahip uretim tesislerinde, icinde hic hava kalmayacak şekilde paketler:
Sut UHT teknolojisiyle, 135-150 derecede 2-6 saniye tutularak icinde bulunan ve sutun bozulmasına neden olabilecek, hastalık yapabilecek tummikroorganizmalardan arındırılır ve aseptik olarak ambalajlanır.
Aseptik ozel ambalajı sayesinde, hava, ışık, nem gibi dış etkenlerin sute ulaşması engellenir ve sutilk tazeliğini, besin değerlerini ve vitaminlerini kaybetmez. Sonuc olarak, sutun raf omru suresince oda sıcaklığında tazeliğini koruması sağlanır. Pınar Sut, paketleme sırasında ve sonrasında, Pınar Sut'un modern laboratuvarlarında, deneyimli Pınar personeli veuzmanları tarafından, AOAC, FDA ve TSE onaylı methodlarla analiz edilir ve guvenle satışa sunulur.
Pınar Sut hicbir katkı maddesi icermez; uygulanan yuksek teknoloji ve ozel paketleme sistemisayesinde uzun omurlu ve %100 doğaldır.
Pınar sutteki yağ oranı rakiplerinkinden ve TSE'de verilen standardın uzerindedir; dolayısıyla kalitesini ve uzmanlığını lezzetiyle destekler.
Uzman kadrosuyla her aşamada toplam 132 kez kontrol edilen Pınar Sut, soğutmadan saklanabilir ve depolanabilir.
Homojenize edildiğinden yağı uzerinde birikmez.
Her kutuda aynı lezzetibulabileceğiniz, icmeyedoyamayacağınız en lezzetli sutPınar Sut ile nice sağlıklı nesillere..