Malzemeler:

• 60 gr. Luna
• 4 adet mini kek kabı
• 120 gr. bitter cikolata
• 2 yumurta
• 2 yumurta sarısı
• 60 gr. un
• Vanilya
• 2 bardak pudra şekeri


Hazırlanışı:

Kek kaplarını Luna ile bolca yağlayın, icine pudra şekeri serpin her tarafını kaplayın. Isıya dayanıklı bir karıştırma kabına Luna ve parcalanmış cikolatayı koyun. Kaynayan su uzerine oturtup benmari usulu eritin. Erimiş cikolata ve Luna ’yı iyice karıştırıp soğuması icin kenara alın. İcine pudra şekerini ekleyip eriyene kadar karıştırın. Yumurtaları ilave edip karıştırmaya devam edin. Vanilya ve unu koyup iyice karıştırın. Karışımı dort kalıba eşit olarak paylaştırın.

Onceden 200 derecede ısıtılmış fırına koyun, 10- 12 dakika pişirin. Daha fazla pişirmeyin cunku aşırı pişerse icindeki akıcı cikolata kısmı oluşmaz. Fırından aldıktan sonra 10 dakika kadar bekleyip dinlendirin. Her bir kekin etrafından bıcakla gecip kalıptan ayrılmasını sağlayın. Servis tabağını kalıbın uzerine kapatıp ters cevirin boylece lava kek ters olarak tabağa cıkmış olacak. Pudra şekeri ve dilediğiniz mevsim meyveleriyle susleyerek servis yapın.

Afiyet Olsun.​