Malzemeler: ( 6 kişilik)

• 2 yemek kaşığı Luna (70 gr)

• 500 gr haşlanmış ve ezilmiş patates

• 1 cay bardağı ekmek kırıntısı

• ½ cay bardağı sut (50 ml)

• 2 adet yumurta (sarısı ve beyazı ayrılmış)

• 2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri (200 gr)

• 1 tatlı kaşığı tuz

• ½ cay kaşığı karabiber


Uzeri icin:

• 2 yemek kaşığı doğranmış frenk soğan


Kalıpları yağlamak icin:

• 1 yemek kaşığı Luna (35 gr)

• 1 yemek kaşığı un


Hazırlanışı:
Haşlanmış ve ezilmiş patatesleri, ekmek kırıntılarını, sutu, yumurta sarılarını, kaşar peynirini, eritilen Luna ’yı, tuz ve karabiberi ekleyerek karıştırın. Yumurtaların beyaz kısımlarını krem şanti kıvamına gelene kadar cırpın ve karışımı sondurmemeye dikkat ederek tahta kaşık yardımıyla karışımla birleştirin. Fırına dayanıklı kaplarınızı Luna ile yağlayıp unlayın. Karışımı yağlanmış kaplara paylaştırın ve 200 dereceye ayarlanmış fırında uzeri kızarana kadar pişirin ve uzerine doğranmış frenk soğanı serperek servis yapın.

Taclandıran Oneriler:

Haşladığınız patatesin icine bir adet havuc rendeleyebilirsiniz. Goruntusune ve tadına bayılacaksınız.​