Malzemeler: (9-12 kişilik)
• 3.5 yemek kaşığı Luna (125 gr)
• 2 yemek kaşığı kakao
• ½ cay bardağı pudra şekeri
• 1 cay bardağı susam
• 300 gr kakaolu pirinc patlağı
• 4 yemek kaşığı bal
• 1 su bardağı ceviz ici (100 gr)
Uzeri icin:
• 3 yemek kaşığı pudra şekeri
Hazırlanışı:
Luna'yı eritin ve icine kakao, pudra şekeri ekleyerek ocağın ustunde hafifce pişirin. Uzerine daha onceden kavurduğunuz susamları, kakaolu pirinc patlağı, bal ve iri cekilmiş ceviz icini ekleyin. Limonluğun tersini ıslatarak karışımı şekillendirin. Soğuduktan sonra uzerine pudra şekeri serperek servis yapın.
Taclandıran Oneriler:
Pirinc patlağı yerine mısır gevreği de kullanılabilir.