Malzemeler: (6 Kişilik)
• 3 yemek kaşığı Luna (100 gr)
• 1 adet ince doğranmış soğan
• 5 diş ezilmiş sarımsak
• 1 adet kup kup doğranmış kereviz
• 1 adet kup kup doğranmış havuc
• 300 gr ıspanak yaprakları
• 2 su bardağı doğranmış domates
• ½ cay kaşığı karabiber
• 1 cay kaşığı pul biber
• 1 cay kaşığı kuru fesleğen
• 7,5 su bardağı tavuk suyu (1,5 lt)
• 1 cay bardağı arpa şehriye
• 1 tatlı kaşığı tuz
Uzeri icin:
• 1 su bardağı kaşar peyniri
Hazırlanışı:
Luna ’yı eritip soğan ve sarımsakları birlikte kavurun. Soğan ve sarımsaklar hafif pembeleştikten sonra icerisine icine kereviz ve havucları da ekleyerek kavurmaya devam edin. Son olarak ıspanakları ilave edip sonene kadar tencerede kısık ateşte dondurerek karıştırın. Doğranmış domates, baharatlar, ve tuzu da ekleyerek domates, sos kıvamı alana dek pişirin. Olculu tavuk suyunu ekleyin ve kaynamaya bırakın.
Corbanın suyu kaynadıktan sonra arpa şehriye ekleyin ve kısık ateşte şehriyeler yumuşayana kadar pişmeye bırakın. Şehriyeler yumuşadıktan sonra altını kapatın ve yaklaşık 10 dakika dinlendirdikten sonra uzerine kaşar peyniri rendeleyip servis yapın.
Taclandıran oneriler:
Corbanızı ıspanak yerine pazı ve kara lahana ile de yapabilirsiniz.