Malzemeler: (6-9 kişilik)
Hamur icin:
• 3 yemek kaşığı Zeytinyağlı Luna (100 gr)
• 1 su bardağı sut (200 ml)
• 1 cay bardağı su (100 ml)
• 2 tatlı kaşığı seker
• 1 tatlı kaşığı tuz
• 4 su bardağı un (480 gr)
• 1 paket yaş maya
• 2 diş sarımsak
• 1 tatlı kaşığı pul biber
Hamur arası icin:
• 300 gr dilimlenmiş kaşar peyniri
Hazırlanışı:
Hamur icin gerekli olan malzemeleri bir kaba alıp yoğurun. Hazırlanan hamurun uzerini ortup yaklaşık iki katına cıkana kadar bekletin. Mayalanan hamuru rulo haline getirip bir parmak eninde keserek elinizle yassılaştırın. Yassılaşan hamurun aralarına kaşar peyniri dilimlerini yerleştirip baton kalıba dizin. Butun hamurları kalıba yerleştirdikten sonra onceden ısıtılmış 180 derece fırında uzeri iyice kızarana kadar pişirin ve sıcak olarak servis yapın.
Taclandıran Oneriler:
Hamurun aralarına kaşar peyniri eklerken ince kesilmiş sucuklar da eklerseniz pizza lezzetinde corekler elde etmiş olursunuz.