Malzemeler: (9-12 kişilik)
• 3 yemek kaşığı Luna (100 gr)
• 3 lt su (1,5 su bardağı)
• 2 tatlı kaşığı tuz
• 1 paket uzun makarna
• 1 adet ince doğranmış soğan
• 1 su bardağı yarı kurutulmuş domates
• 2 su bardağı doğranmış ıspanak
• 1 su bardağı sut (200 ml)
• 3 adet yumurta
• 1,5 su bardağı kaşar peyniri rendesi
• Yarım cay kaşığı karabiber
Uzeri icin:
• Yarım su bardağı kuru domates
• Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Hazırlanışı:
3 lt suyun icerisine tuz ve makarnaları kırmadan atarak yumuşayana kadar yaklaşık 10-12 dk pişirin. Sure sonunda suzerek kenara alın.
Luna ’yı eritin, uzerine ince doğranmış soğan, yarı kurutulmuş domates ve doğranmış ıspanakları ekleyip birlikte kavurun. Hazırladığınız bu sebze karışımını haşlanan makarnanın uzerine dokun. Diğer taraftan sut ve yumurtaları bir kaba alıp cırpın. Uzerine kaşar peyniri rendesi ve karabiberi de ilave ettikten sonra makarnalı karışımla hepsini karıştırın ve altını pişirme kÂğıdı ile kapladığınız tercihen kelepceli kalıbın icine dokun. Elle bastırarak yerleştirin.
Onceden ısıtılmış 190 derece fırında uzeri hafifce renk alana kadar yaklaşık 30 dk pişirin. Sure sonunda rendelenmiş kaşar peyniri ve kuru domatesleri de uzerine ekleyerek 5 dk daha fırınlayın.
Sure sonunda 10 dk bekledikten sonra kalıptan cıkartıp dilimleyerek servis yapın.
Taclandıran Oneriler:
Sebzeli makarna pastanızı yaparken icine bir su bardağı kadar haşlanmış tavuk eti eklerseniz pastanıza cok yakışacaktır.