Silam

Herkez burada maşallah. Kambersiz duğun olur mu didim atladim supurgeme geldim

Bu sıralar muhteşem yuzyıl dizisini tekrar izlemeye başladığım icin Hurrem ve sulumana takmis durumdayim

Didim bende sulumanin gozdedisinin gozlerini yapım . Sıvadım kollarimi başladım hurrem in gozlerini yapmaya

Malzemeler
1 paket kivili jole
Bir tane kivi
4-5 tane petibor buskivi
Tavuk goğsu icin
;1 litre sut
1 su bardağı un
125 gram margarin
1, 5 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya

Hazırlanışı
Once joleyi ustundeki hazırlanma yontemine gore yapın. Kaselere paylaştırın. Birer dilim kivi koyun kaselere. Jole donarken tavuk goğsunu hazırlayalım.

Derin bir tencerede yağ eritilip un ilave edilir.Un sararıp kopuk kopuk olana kadar kavrulur. Sut ilave edilip unun topak olmasını engellemek icin hızlıca karıştırılır. Bu esnada eğer ki icinde topaklanma kalmışşa blendırla cırpabilirsiniz. Sut ısındığında toz şeker ilave edilir. Surekli karıştırılarak pişirilir. Altını kapattıktan sonra vanilya ilave edilip 10 dakika mikserle cırpılır.

Tavuk goğsunu jole koyduğumuz kaselere paylaştırın.

Birer petibor biskuvi koyup tavuk goğsuyle ustunu kapatalım.

İlk sıcaklığı gecince dolaba koyup 1-2 saat bekletin.
Servis yaparken tabağa ters cevirip koyun. Afiyet olsun
*August Oetker* (d. 6 Ocak 1862,Obernkirchen, Almanya
- o. 10 Ocak 1918, Bielefeld
, Almanya
), hamur kabartma tozunun mucidi ve gunumuzde Dr. Oetker
adı altında uluslararası dev bir gıda grubu haline gelmiş olan şirketin kurucusudur.
Dr. Oetker markasının temeli 1891
yılında genc doktor Dr. August Oetker'in Bielefeld'deki hastane odasında Hamur Kabartma Tozu'nu icat etmesiyle atılmıştır. August Oetker 1893'den itibaren icadını Backin markası altında pazarlamaya başlamış, bugun Oetker grubu olarak anılan ve hala aynı formulu kullanarak hamur kabartma tozu ureten şirketin temelini atmıştır.1900
yılına varıldığında Backin paketlerinden 50 milyon adet satmış bulunmaktaydı. 20. yuzyılla
birlikte,1903
'de urununun patentini alarak, ilk gıda uretim fabrikasını kuran Dr.Oetker, kısa surede Batı ve DoğuAvrupa
ulkelerine yayılmış ve surekli gelişimini devam ettirmiştir. Nişasta
,Şekerli Vanilin ve Puding
şirketin ilk urunleriyken, Dr. Oetker bugun Guney Amerika
da dahil olmak uzere toplam 21 ayrı ulkede 450 urun gurubu ile faaliyet gostermektedir.