
Merhaba Arkadaşlar,
Konyamız, etliekmeği kadar furun kebabıyla da meşhurdur. Şimdilerde fırın kebabı dense de, doğrusu furun kebabıdır. Yapılışı son derece zahmetli, yemesi de bir o kadar keyiflidir. Furun kebapcıları tıpkı ekmek fırınlarında calışanlar gibi geceden gidip pişirmeye başlarlar. Sabah saatlerine hazır olan kebabın son yenme saati de 13,30-14,00 gibidir. Kesinlikle catal kaşık kullanılmaz ve elle yenir. İstanbul'da catalsız diye unlenen lokantanın da bu kebaptan cıktığı soylenir. Yanında kuru soğan yenir.
Ben bir Konyalı olarak buraya yolunuz duştuğunde furun kebabı yemeden gitmemenizi ve kesinlikle Ali Baba Fırın Kebap Salonu'nda yemenizi tavsiye ederim. Ancak Ali Baba'nın pek cok şubesi var. Siz Şerafettin Camisi yanında Vakıf Bank ara sokağında bulunan şubesini yani Ali Baba-1 şubesini tercih edin.
Eskiden en meşhur kebapcı Gazyağcı imiş, daha bizler doğmamışken

Konya.. Ali Baba Fırın Kebabı - YouTube
(Not: Fotoğraf internetten alıntıdır).
Sevgilerimle;