
Malzemeler
Portakal marmeladı icin:
3 adet portakalın kabuğu
Yarım tatlı kaşığı tuz
1 adet dilimlenmiş portakal
2 adet portakalın suyu
3 su bardağı tozşeker
Pandispanya icin:
1 paket pandispanya unu
2 corba kaşığı tozşeker
7-8 corba kaşığı su
1 tatlı kaşığı pudraşekeri
1 paket vanilyalı puding
Uc bucuk su bardağı+2 kahve fincanı sut
150 gram fındık
Portakal Marmelatlı Rulo Pasta Yapılışı
PORTAKAL marmeladı icin portakal kabuklarını tencereye alıp uzerini gececek kadar su ve tuz ekleyin. Kapağını kapatıp, bir gece dinlendirin. Suyunu suzup, yıkayın. Yeniden su ekleyip, bir taşım kaynatın. Tekrar suyunu suzup, dilimlenmiş portakal, portakal suyu ve tozşekerle birlikte kısık ateşte kaynatın. Blenderden gecirip, bir taşım daha kaynatın. Pandispanya icin pandispanya unu, 1 corba kaşığı tozşeker ve suyu, mikserde once duşuk devirde sonra yuksek devirde 7-8 dakika cırpın. Hamuru yağlı kağıtla kaplanmış kucuk bir fırın tepsisine dokun. Onceden ısıtılmış 160 derece fırında pembeleşene dek, yaklaşık 7-8 dakika pişirin. Buyukce bir havlunun uzerine yağlı kağıt serin. Uzerine pudraşekeri serpip, pişen pandispanyayı uzerine yerleştirin. Pişmiş kağıdı cıkarıp, diğer yağlı kağıtla birlikte rulo yapın ve soğumaya bırakın. Soğuyan pandispanyayı acıp, yağlı kağıdı cıkarın. Uzerine portakal marmeladı surun. Tekrar rulo yapın. Pudingi sutle pişirip, rulonun uzerine surun. Fındığı tozşekerle birlikte blenderden gecirip pastanın uzerine ve kenarlarına serpiştirin. Dilimleyip servis yapın.
ALINTIDIR