4 yemek kaşığı aycicek yağı
1 adet kuru soğan
1 adet kabak
2 adet havuc
1 adet pırasa
1 adet sarı dolmalık biber
1 adet kırmızı dolmalık biber
1 adet kereviz sapı
5 su bardağı sıcak tavuk suyu
1 cay kaşığı tuz
1 cay kaşığı karabiber

Terbiye icin malzemeler
1 adet yumurta sarısı
3 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı un
1 su bardağı su

Terbiyeli Sebze Corbası Tarifi
Kuru soğanı kucuk parcalar halinde doğrayın. Kabuğunu soyduğunuz havucları, ortadan ikiye kesip, cekirdeklerini cıkardığınız renkli dolmalık biberleri soğanlarla uyumlu olacak şekilde kesin. Pırasa ve kereviz sapını ince ince dilimleyin. Kabağın uc kısımlarını alın. Kabuklarını soymadan kabağın kenar kısımlarını kesin. Ortada kalan cekirdekli kısmını kullanmayın. Kabuklu kabak parcalarını da kucuk kupler halinde kesin. Aycicek yağını geniş bir tencerede kızdırın. Soğan kuplerini hafif bir renk alana kadar soteleyin. Aralarda karıştırarak sırasıyla; doğranmış havuc, kereviz sapı, kabak, pırasa, renkli dolmalık biberleri ekleyin. Aromalarının cıkıp, mutfağı guzel kokuların sarması icin; tum sebzeleri 5 dakika kadar kavurun. Sıcak tavuk suyunu tencereye aktarın. Tuz ve karabiberi ekleyin. Sebzeli corba karışımını 5 dakika kadar kaynatın. Corbanın terbiyesi icin; yumurta sarısı, yoğurt, un ve suyu bir cırpıcı yardımıyla ayrı bir kapta karıştırın. Kaynamakta olan corbadan aldığınız sıcak tavuk suyunu terbiye karışımına azar azar ekleyip, yumurtanın kesilmemesi icin hızlıca karıştırın. Bu şekilde terbiye karışımını coğaltıp, ılıştırın. Tum terbiye karışımını corba tenceresine arzuya gore bir suzgec yardımıyla suzerek azar azar ilave edin. Terbiye ile lezzet ve besin değerini arttırdığınız şifalı corbayı; 10 dakika kadar, kısık ateşte pişirdikten sonra sıcak olarak servis edin.


==ALINTIDIR==