Elmalı Turta
150 gr erimiş tereyağı
3 ymk kşğ şeker
1 yumurta ( sarısı uzeri icin)
2 ymk kşğ soğuk su
yaklaşık 2,5 su brd un
Kabartma tozu
İc malzemesi:
4-5 adet elma
1 su brd ceviz
1 dolu tatlı kşğ tarcın
7-8 ymk kşğ şeker
Hamur yoğrulur biri diğerinden buyuk olmak uzere iki bezeye ayrılır.
Hamur dinlenirken ici hazırlanır.
Soyulup rendelenmiş elma ve şeker pişirilir en son tarcın ve ceviz eklenip ocağın altı kapatılır ve soğumaya bırakılır.
Buyuk boy hamur merdaneyle acılıp yağlı kağıt serilmiş kalıba yerleştirilir ( kenar kısımlarına da gelsin)
Soğuyan ic hamurun uzerine yayılır.
Diğer hamur da acılır uzerine kalp delikler acıp cıkan kucuk parcaları da kenarlarına dizdim ( videoya da gorulduğu gibi)
Yumurta sarısı surulup onceden ısıtılmış 180C de (375F) pişirilir.
Fırından cıktıktan sonra uzerine pudra şekeri serpilir.
alıntıdır