
Enginarlı Fava Malzemeleri
Fava icin Malzemeler
½ kg kuru bakla
1 demet dereotu
2 yemek kaşığı şeker
1 orta boy soğan
1 su bardağı zeytinyağı
2 tutam tuz
5 bardak su
Enginar icin Malzemeler
6 adet enginar
1 iri kırmızı soğan
1 portakalın suyu ve parcaları
1 bardak su
1 bardak z.yağı
1 tatlı kaşığı şeker
2 tutam tuz
Fava icin;
Baklayı 1 gece onceden soğuk suda ıslatın.
Soğanı iri iri doğrayın. Bir tencereye zeytinyağını ekle ve ısınınca soğanları ekleyip biraz kavurun, ardından bakla, şeker, tuz, dereotunun yarısı, uzerini 4 parmak gececek kadar su koyarak tum malzemeler iyice yumuşayıncaya ve icerisinde hic sıvı kalmayıncaya kadar pişirin.
Favanın cok sulu olmaması icin suyunu cekmesi gerekir. Tenceredeki malzeme lapa kıvamında olmalıdır. Hazır hale geldiğinde el mikseriyle butun malzemeyi cekin ve soğuması icin kenara alın.
Enginar icin;
Soğanı yemeklik doğrayın. Tencereye zeytinyağını ilave edin ısınınca soğanları ekleyin ve kavurun.
Soğanlar yumuşayınca enginarları ekleyin. Bir portakalın suyunu ve icindeki parcacıklarını ekleyin. Tuz, şeker ve su ekleyip kapağını kapatın. Enginarlar pişince tencereyi kenara alın.
Enginarlar soğuyunca iclerine fava doldun. Enginarın icinde piştiği portakallı sostan uzerlerine gezdirin ve dereotu yaprakları serperek servis edin.
alıntı