Malzemeler :
2 adet kabak 150 gr kıyma 1 adet soğan 1 adet domates 1 diş sarımsak 1 tutam dereotu Zeytinyağı Kırmızı toz biber Karabiber Tuz Beşamel Sos İcin: 1 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı un 1 su bardağından biraz az sut Tuz Karabiber Uzeri İcin: Kaşar peynir
Yapılışı
Kabakların baş kısımlarını kesin. Kabuklarını alacalı olarak doğrayın. Ortadan ikiye kesin. Kayık şeklinde iclerini kaşık yardımı ile cıkartın. Biraz yağlayıp fırında 10 dakika pişirin.
İsteğe gore kabakları haşlama yerine kızgın yağda az kızartabilirsiniz.
Ben her tarafını yağlayıp fırında pişirdim ..
Daha sonra bir tencereye zeytinyağı koyun. Uzerine ince ince doğranmış soğanı ve kıymayı koyun. Bir sure kavurun. Daha sonra icine rendelenmiş 1 adet soğan, domates ve 1 diş sarımsak ekleyin. Tuz, karabiber ve kırmızı toz biberi de koyup, pişirin. Kıymalı harca İnce ince kıyılmış dereotunu da ilave edin. Karıştırarak, ocaktan alın.
Kıymalı olmasını istemiyorsanız kuşbaşı tavuk eti, mantar ya da sosis ile de yapabilirsiniz.....
Haşlanan kabakları borcama ya da tepsiye dizin.
İclerini kıymalı harc ile doldurun. Uzerlerine hazırladığınız beşamel sosu dokun.
Son olarak rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirin.
180 derecelik fırında peynirler kızarana kadar pişirin.
Kabak sandal kebabı fırından cıkartıp, sıcak olarak servis edebilirsiniz