Malzemeler(4 kişilik)
Hamur icin:
2 adet yumurta
1 su bardağı su
Tuz
Un
İc harcı icin:
250gr kıyma
1 adet soğan
Tuz
Pulbiber
Nane
Sos icin:
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı salca
Kırmızı toz biber
Yoğurt
Sarımsak
Hazırlanışı:Yumurta, su ve tuz karıştırılarak kulak memesinden hafif sertce bir hamur elde edilir, dinlenmeye bırakılır.İc harcı; kıyma,soğan ve baharatlar yoğurularak hazırlanır.Sarımsaklı yoğurt hazırlanır.Bir sos tavasında eriyen tereyağına salca ve tozbiber ilave edilir, sosu inceltmek icin haşlama suyundan yarım kepce sosa katabilirsiniz. Dinlenmeye bırakılan hamur acılıp, kesilir ve ic malzemeler konularak kapatılır.Bir tencereye 4lt su konulur ve kaynama sırasında tuz ve bir kaşık sıvıyağ ilave edilir.Mantılar kaynayan suya atılır, hepsi su yuzune cıktıktan sonra en az 5-10dk kaynadıktan sonra suzulur(kaynama suresinde diriliğini istediğiniz şekilde ayarlayabilirsiniz).Servis yapılacak tabağa alınan mantının uzerine sarımsaklı yoğurt ve sos gezdirilir.Afiyet olsun

alıntıdır