

Revani Tarifi İcin Malzemeler:
3 Adet Yumurta, 1 Cay Bardağı Şeker, 3 Yemek Kaşığı Un, 1 Su Bardağı Sıvı Yağ, 1 Su Bardağı İrmik, 1 Su Bardağı Yoğurt, Yarım Cay Kaşığı Karbonat, 1 Paket Kabartma Tozu, 1 Paket Vanilya. Şerbeti icin;
3 Su Bardağı Şeker 3 Su Bardağı Su 3-4 Damla Limon Suyu Revani Yapılışı
Tencerenin icerisine 3 su bardağı suyu, 3 su bardağı şekeri koyup orta ateşte şeker eriyene kadar karıştıralım ve kaynamaya bırakalım.
Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısalım ve 10-15 dakika daha kaynatalım, ocaktan indirmeye yakın limon suyunu ilave edelim.
Bir kabın icerisine butun yumurtaları kırıp, uzerine yarım su bardağı şekeri ilave edelim.
Beyazlaşıp iyice kopurunceye kadar cırpalım. Uzerine yağı ve yoğurdu ekleyerek biraz daha cırpalım.
Uzerine unu, irmiği, kabartma tozunu, karbonatı ve vanilyayı ekleyip iyice karıştıralım.
25×30 cm lik fırın tepsisini yağlayalım.
Yaptığımız revani hamurunu tepsiye boşaltalım.
Onceden ısıtılmış 180° fırında kekin uzeri kızarıp kurdan batırınca temiz cıkıncaya dek pişirelim.
Revani tatlımızın kekini fırından alıp 3-4 dakika dinlendirelim ve keki tepside dilimleyelim. Hazırladığımız soğumuş şerbeti yavaş yavaş gezdirerek uzerine dokelim.
Revani tatlısı şerbeti cekene kadar bekleyelim ve soğuduktan sonra buzdolabına kaldırıp 2-3 saat soğutalım.
Uzerine hindistan cevizi serpiştirerek revani tatlımızı servis edebiliriz.
Afiyet olsun
