Kıtır Muhallebili Kadayıf
300gr kadayıf
2 yemek kasığı tereyagı
1 cay bardağı şeker
1 su bardağı ceviz
Muhallebi:
5 su bard.sut
yarım su bard.nişasta
yarım su bard.un
1 su bard.şeker
2 kaşık tereyağı
1 paket vanilya
2 adet muz Kadayıfları elimizle ufalayip eritilmis tereyağında kavuruyoruz.Kavurma işleminin sonuna doğru cevizleri ilave edip bir iki dakika daha kavuruyoruz.Ocağı kapatıp sekeri ilave ederek karıştıriyoruz. Muhallebi icin tereyağı haric tum malzemeyi karıştırıp pişiriyoruz.En son tereyağını karıştırıp mikserle 5 dk cırpıyoruz.Servis yapacağımız kabın altina kadayif arasına muz dilimleri ve muhallebi en uste kadayıfı koyup buzdolabında bekleterek servis ediyoruz.
alıntıdır