Kayseri Yağlaması:
Hamuru icin:
1 su bardağı ılık sut
1 paket yaş maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 cay bardağı zeytinyağı
Alabildiği kadar un(yaklaşık 5 bardak)
2-3 su bardağı kadar su
Kıyması İcin:
500 gr. kıyma
200 gr tereyağı
1 cay bardağı zeytinyağı
4 adet buyuk soğan
4-5 adet yeşil biber
2 adet kırmızı biber
4 tane domates
Arzunuza gore tum baharatlar
Tuz
1 demet maydanoz
Sos İcin:
1 kase yoğurt 3 diş sarımsak
Hazırlanışı:
Unumuzu yoğurma kabına alıp,ortasına actığımız havuza malzemeleri koyup yavaş yavaş ılık su vererek yoğuralım.Dikkatli ve biraz sabırlı yoğuralım.Elimize yapışmayan bir hamur elde ettikten sonra yarım saat kadar mayalandırmaya bırakalım.Bu arada ic harcımızı hazırlayalım.Soğanları,biberleri yemeklik doğrayalım.Tavamıza yağlarımızı alalım.Sırasıyla soğanlarımızı,biberlerimizi pembeleştirip,icerisine kıymayı koyalım.Kıymamızda kavrulduktan sonra,tum baharatlarımızı ekleyelim.Burda bir dip not geceyim arkadaşlar.İsterseniz salca ekleyebilirsiniz,ben koymadım onu belirtmek isterim.Kızarıp suyunu cekmiş kıymamıza soyulmuş ve kup doğranmış domateslerimizi katalım,1 su bardağı kadar ılık suda katıp biraz suyunu cektirip altını kapatın.İnce doğradığınız maydanozuda bu aşamada katıp karıştırın.Mayalanmış hamurlardan kucuk bezeler yapalım.Tezgahımızı unlayalım,oklava yardımıyla yuvarlaklar acalım.Teflon tavada veya varsa sacda arkalı onlu pişirelim.Daha sonra sırasıyla yufka ekmek ve kıyma olarak yaklaşık 10 tane ust uste dizin.Servis esnasında 4'e bolup sarmısaklı yoğurtla sunabilirsiniz.

alıntıdır