Malzemeler

Orta boy karnıbaharın yarısı 2 adet yumurta 4 adet taze soğan Yarım demet maydanoz 1 su bardağı galete unu
Biraz pulbiber, karabiber Ve tuz Ortası icin kaşar dilimleri Kızartmak icin sıvıyağ

Kaşarlı Karnıbahar Koftesi nasıl yapılır Karnıbaharı ayıkalayıp yıkayın tuzlu suda haşlayın suyunu iyice suzup derin bir kaba alın. Catalla karnıbaharın hepsini iyice ezin.

İnce ince kıyılmış taze soğanı ve maydanozu ,yumurtaları galeta ununu baharatlarını,tuzunu ilave edip iyice yoğurun harcınız biraz cıvık olması onemli değil şekil alıcak kıvama gelmesi yeterlidir .




İhtiyaca gore biraz daha galeta unu ekleyebilirsiniz,yaptığınız harctan yumurtadan biraz kucuk parcalar alın elinizle hafif yassı yapın ustune kaşar peynirini koyup harcı kaşarın uzerine kapatın.


Elinizle kaşar peyniri hic gozukmeyecek şekilde koftelerinizi duzeltin diğer kalan karnıbabarlı harcıda aynı şekilde icine kaşar dilimlerini yerleştirin.

Kızgın sıvıyağda onlu arkalı kızartıp sıcak sıcak servis yapın yanında yoğurt, ketcap,mayonezde guzel gidiyor .




Afiyet Olsun