"Tahinli katmer"
Malzemeler :
hamuru icin
*1su bardağı sıcak su
*2 su bardağı sut
*1 tatlı kaşığı şeker
* 1/2 cay bardağı sıvı yağ
*1p yaş maya
*1yk tuz
* aşağı yukarı 1kg un
İc malzeme:
*200gr margarin veya tereyağı
* 10 yk tahin eğer tahin tadının daha yoğun olmasını istiyorsanız dahafazla tahin kullananın.
Hazırlanışı:
butun hamur malzemesinden bir hamur elde edin ele yapışan bir hamur olacak ama cıvık olmayacak. Hamuru bir saat kadar dinlendirdikten sonra elma buyukluğunde bezeler alın bezeler dinlenirken siz yağı derin bir tavada eritin ve icerisine tahini karıştırın. Bezeleri yukarida fotoğrafta gorduğunuz gibi ince 40-50 cm capında acın uzerine tahinli karışımdan surun ve hamuru rulo haline getirin. Rulo hamuru tekrar fotoğraftaki gibi kendi etrafında sarın ve buzdolabında 10dkk kadar dinlendirin sonrada bu rulo bezeleri acın ve arkalı onlu pişirin benim geniş caplı bir demir dokum tavam var onda pişirdim sizde sac varsa o daha iyi olur
alıntıdır