Malzemeler
3 adet yumurta
1 su bardağı dolusu toz şeker
1 su bardağından bir parmak eksik sut
1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
3 yemek kaşığı nutella
2 yemek kaşığı kakao
2 su bardağı silme un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Uzeri icin; Nutella ve fistik
Yapılışı
Yumurtaların sarılarını ve aklarını ayrı ayrı kaplara koyun. Şekerin yarısını sarıların yarısını da akların olduğu kaba alın. Yumurta akı olan kabı mikserle kopurene kadar guzelce cırpın. Diğer kaptaki karışımı da şeker eriyene kadar cırpın.
Sut ve sıvıyağı yumurta sarılarının olduğu kaba alıp cırpın. Aynı kaba un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek karışıma dahil edin. Mikserle puruzsuz olana kadar cırpın. Ardından nutellayı ekleyerek karıştırın. Bu aşamada yoğun bir kıvam olacaktır bunun uzerine yumurta aklarını ilave edin ve spatula yardımı ile yavaşca karıştırın. Hazirladiginiz harci yaglanmis kek kalibina bosaltin. Onceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişirin.
Alıntıdır. Fakat bizzat yaptım. Tazeliğini uzun sure korudu ve yumuşacık oldu

Puf Nokta :
- yumurta kapları kuru olsun.
- malzemeler oda sıcaklığında olmalı.
- tepsinin ya da borcama keki dokmeden once sadece tabanını yağlayın, kenarlarını değil..