
Malzemeler
Keki icin;
3 yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı sut
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2,5 su bardağı un
3 yemek kaşığı kakao
Kreması icin;
5 su bardağı sut
4 yemek kaşığı un
2 paket vanilya
1 paket krem şanti
Cikolata parcaları
Arası icin;
2 veya 3 tane muz
Yapılışı:Kek icin; yumurta, şeker, sut, sıvı yağ, un, vanilya, kabartma tozu karıştırılır, son olarak kakao eklenir, karıştırılır. Yağlanmış yuvarlak fırın tepsisine dokulur 180 derecede pişirilir, fırından cıkarınca soğumaya bırakılır. Soğuyunca ters cevrilerek pasta tabağına yerleştirilir, kenarlarında 1 cm boşluk bırakarak ortası bir kaşık yardımıyla oyulur, oyulan kek kırıntıları da bir kapta birleştirilip iyice ufalanır (pastanın en ustune serpmek icin). Kek pişerken kreması yapılır. Krema icin; sut, un, vanilya tencerede karıştırılarak pişirilir. Piştikten 5 dakika sonra krem şanti toz olarak dokulup karıştırılır. Soğuyunca icine cikolata parcaları koyulur. Muzlar uzunlamasına ikiye kesilip duz tarafı alta gelecek şekilde kekin oyulan kısmına tamamen doldurulur. Krema once muzların uzerine ve kekin her yerine yayılır. Kek kırıntıları kremanın uzerine hafifce bastırılarak kremayı tamamen kapatacak şekilde serpilir. Pasta buzdolabında 1-2 saat bekletildikten sonra servis edilir. Afiyet olsun






