
Ev Yapımı Ketcap Tarifi
Malzemeler:
2 soğan 2 kg domates 2 diş sarımsak 2 yemek kaşığı elma sirkesi 1 cay bardağı su 1 cay kaşığı tane karabiber 2 karanfil 1 cay kaşığı pul biber 2 defne yaprağı 1 yemek kaşığı esmer şeker Tuz Hazırlanışı: Doğranmış soğan, domates, sarımsak, bir yemek kaşığı sirke ve suyu orta ateşte 40 dakika pişiriyoruz. Ayrı bir tencerede kalan sirke, tane karabiber, baharatlar ve defne yaprağını 10 dakika kısık ateşte pişiriyoruz.
Domatesli karışımı blender ile ezerek pure haline getirip, suzgecten geciriyoruz. Uzerine diğer karışımı ilave ediyoruz. Şekeri de ekleyip kaynayıncaya kadar pişiriyoruz. Ocaktan alıp tuz atıyoruz ve oda ısısına gelinceye kadar bekletip servis yapıyoruz.
===ALINTIDIR===