Sut Dilimi
, iki dilim yumuşacık kek arasında taze sutlu krema ve iki damla bal icerir. Sut Dilimi, ozenle secilen malzemelerden yapılır. Televizyon ekranlarında yayınlandığı gunden buyana hep arar olduk sut dilimini. Hemen hemen her markette cocukların ilk durağı soğutucularda bulunan sut dilimleri. Kızım 2 yada 3 adet alalım yeter dememe rağmen anne bunlar cok guzel hem de icinde bal ve sut varmış diyerek yuklendikce yukleniyor bana. Her market alışverişine gittiğimizde 5-6 adet alıp sut dilimi alıp sepete katıyor. Kızım bu iş boyle olmaz dedim ve sıvadım kolları sut dilimini kendim yapmaya karar verdim. Bir iki uc derken artık iki haftada bir sut dilimi yapıyoruz. Kızımın anne ımmmmmm mis gibi demesi beni mest ediyor. Sut dilimi tarifini acıklayıcı olarak yazdım sizlerde cocuklarınıza sut dilimi yapabilirsiniz. Bir tepsiden buyukce dilimler keserseniz 18 adet hatta ortaca kesim yaparsanız cokca sut dilimleriniz oluyor.

MALZEMELER

Kek Malzemesi 1 su bardağı yoğurt 1 su bardağı sıvıyağ 1 su bardağı un 1,5 su bardağı pudra şekeri 3 adet yumurta 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 3 yemek kaşığı kakao Krema Malzemesi 1 paket krem cremole (vanilyalı) 2 paket krem şanti 2 yemek kaşığı bal 2,5 su bardağı sut YAPILIŞI

Kekin Yapılışı: Cırpma kabında pudra şekeri ve yumurtayı 4 dakika kadar cırpın. Uzerine sıvı malzemeleri de katarak 2 dakika daha cırpın. Sonrasında eleyerek un, kakao, vanilya ve kabartma tozunu ekleyin ve 2 dakika kadar cırpın. Yağlı kÂğıt serili dikdortgen fırın tepsisine hamuru iki eşit parcaya bolerek dokun. (hamur az gibi gorunur gozunuzu korkutmasın tam geliyor) Onceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dakika pişirin. Yaklaşık 6 dakika sonra fırının kapağını acın, icinizden 10 a kadar sayın ve tekrar kapatıp 4 dakika daha pişirin. Pişen keki fırından alın ve soğumaya bırakın. Bu arada kekler soğurken kremasını hazırlayalım. Krema Hazırlama: Cırpma kabına 2,5 su bardağı sutu alın. 1 paket krem kremolayı ekleyin ve cırpmaya devam edin. Sonrasında 2 paket krem şanti, 2 yemek kaşığı bal ve 2 damla limon ekleyip cırpın ve dolapta 1 saat dinlendirin. Keki Kremayla Birleştirme Aşaması: Masaya ayrı ayrı 2 adet fırın tepsisi buyukluğunde yağlı kÂğıt serin. Kek tamamen soğuduktan sonra kÂğıdından tutarak masaya serdiğiniz yağlı kÂğıdın uzerine ters cevirin. Diğer tepsiye de aynı işlemi uygulayın. Ters cevirdiğiniz kekin uzerinden yağlı kÂğıdı yavaşca cıkarın. Cıkardığınız taraf tepsiye gelecek şekilde yerleştirin ve diğer yuzeydeki yağlı kÂğıdı da alın. Dolapta soğuyan kremayı yerleştirdiğiniz kekin uzerine eşit şekilde surun. Diğer keki de kremanın uzerine yatırıp sıvazlayarak ustteki kekin kremaya yapışmasını sağlayın. Şimdi buzdolabına ust soğutucu kısma kaldırın ve 3 saat sonra sut dilimini belli ebatlarda keserek servis edin. (kekin dort tarafını bıcak ile duzeltin ve dilimleme esnasında ara ara bıcağınızı ıslayın ki krema keke bulaşmasın.)