malzemeler....
250 gr.yumuşak tereyağ 1 corba kaşığı yoğurt 1 cay bardağı pudra şekeri 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya limon kabuğu rendesi 3 su bardağı un(duruma gore azaltıp coğaltabilirsniz.) Hamurun yarısına eklemek icin 1 yemek kaşığı kakao ic malzemesi icin....
3 adet elma Yarım cay bardağından biraz fazla toz şeker ceviz,fındık ,Antep fısıtğı
Yapılışı
Elmalar soyulur,rendelenir .Tavada uzerine şeker eklenerek kavrulur... İcine tarcın , ceviz ,fındık ,fısıtk eklenir...Ben fısıtk ekledim siz ne isterseniz onu ekleyin..
Hamur malzemeleri karıştırılır ve yoğrulur...Şekil alabilen bir hamur yapılır..Hamurun yarısına kakao eklenir ... Hamurdan bezeler alınır..Beze acılır ve bir kapak yardımı ile yuvarlak kesilir..Servis tabağıda olabilir..
Yuvarlak parca 8 eşit parcaya bolunur..
Her ucgenin dar olan kısmına bıcakla uc veya dort kesik atılır... Geniş kısma elmalı harc konur ve dar kısma doğru rulo yapılır...Ay coreği gibi hafif one doğru kıvrılır
Kakao katılmış hamur aynı şekilde acılır kapakla kesilir..İsteğe bağlı şekil kıvrılmaz duz bırakılır.. 175 dercede 20-25 dakika pişirilir.. Pişen kurabiyelere soğuyunca pudra şekeri serpilir..