Malzemeler
1 tane kakaolu pasta tabanı 1 cay bardağı krema 160 gr bitter cikolata 1 kase mısır gevreği 1 su bardağı pudra şekeri 1 cay bardağı fındık ezmesi (isteğe bağlı, konmasa da olur) 1 paket tatlı cubuk kraker Yapılışı:
Pasta tabanını geniş bir kabın icine ufalayın. Kremayı sos tenceresine alın, kaynatın. Kaynadıktan sonra ocaktan alıp icine bitter cikolatayı ekleyin ve eriyene kadar karıştırın. Bu karışımı ufaladığımız pasta tabanının icine ekleyin. Ardından fındık ezmesini ekleyin (isteğe bağlı). Elinizle kurabiye hamurundan daha yumuşak kıvamına gelene kadar yoğurun. Yoğurduğumuz hamurdan bir parca alıp avucunuzda yuvarlayın. Orta kısmına cubuk krakeri batırın. Hamura resimdeki gibi armut şekli verin. Ust kısmında kalan fazla cubuk krakeri kırın. Sonra en alttan başlayarak mısır gevreklerini resimdeki gibi yerleştirin. Hamurun katılaşması icin kurabiyelerimizi buzdolabında yarım saat kadar bekletin. Soğuyan kurabiyelerimizi dolaptan cıkarıp uzerine pudra şekeri serperek servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun…
ALINTIDIR...