Başlamadan once, bu kadar kucuk kalıp olmadığı icin krakerlerinize vermek istediğiniz şekle karar verin. Kalıpları kendimiz yapıcaz. Bir aluminyum kutu, makas ve bant kullanarak, kurabiye kalıbı yapabilirsiniz. Aliminyum kutuyu ince bir şerit şeklinde kesin. İstadiğiniz şekli verin ve bantlayın. Bu işlemi yaparken bir iş eldiveni giymeyi ihmal etmeyin.
Malzemeler:
168 gr cedar peyniri bulabilirseniz portakal rengi olanlardan ve rendelenmiş 57 gr tereyağı 62 gr tam buğday unu 31 gr beyaz un 1 tutam soğan tozu 1 tutam tuz Yapılışı:
Fırını 180 dereceye ısıtın. Bir mutfak robotunda tum malzemeyi birleştirin ve tamamen birleşinceye kadar yoğurun. Kolay şekil verebilmek icin hamurun sert ve soğuk olması gerekiyor, eğer hamurun cok yumuşak ve sıcak olduğunu duşunurseniz bir yağlı kağıda sarıp 35-40 dk buzdolabında bekletebilirsiniz.
Hafifce unlanmış zeminde hamuru merdane ile 3 mm kalınlığında acın, una batırdığınız kalıp ile kesin ve yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine spatula ile aktarın. 12-15 dk orta rafta pişirin. Tel ızgara uzerine soğumaya bırakın. Ev yapımı balık krekerlerimiz hazır..
ALINTIDIR..