Malzemeler:

12-16 adet XL yumurta kabuğu 200 gr bitter cikolata 125 gr tereyağı 3 yumurta 200 gr şeker 125 ge un 3 yemek kaşığı kakao 1 tutam tuz Yumurta kabuklarını hazırlama aşaması:

Bir tirbuşon ile kabukları dikkatle delin, sıkma torbasının ucunun icine gireceği bir delik oluncaya kadar yavaş yavaş buyutun. Buyuturken parmaklarınızı da kullanabilirsiniz. İclerini boşaltmak icin bir ahşap şiş kullanabilirsiniz. 1 litreye 100 gr tuz ile bir karışım hazırlayın ve buyuk bir kaseyi doldurun ve yumurta kabuklarını yarım saat tuzlu suda bekletin. Bir kağıt havlu uzerine delikleri aşağı gelecek şekilde kurumaya bırakın. Bir enjektor veya huni ile kabukların icine yağ dokun ve icine iyice yayın ve fazlasını dokun. Tereyağını mikrodalgada 45-60 sn eritin doğranmış cikolataları ekleyin, once erimesi icin biraz zaman verin ve iyice eriyinceye kadar karıştırın. Gerekirse tekrar mikrodlagada biraz eritebilir veya benmari usulunu de kullanabilirsiniz.

Yumurtaları ve şekeri mikserin duşuk ısısında cırpın (veya elle) Cikolata ve tereyağını da ekleyerek cırpmaya devam edin. Un, kakao ve tuzu ekleyerek duşuk hızda cırpın. Karışımı sıkma torbasına alın ve yumurtaları 3/4 oranında doldurun, daha fazla doldururmayın. Varya uygun olcude cupcake kalıbı kullanabilirsiniz veya aluminyum folyo ile yuvalar yapabilirsiniz. Yumurtaların dışında leke olduysa nemli bezle silin. 180 dereye onceden ısıtılmış fırında 15-20 dk pişirin. Tamamen soğumasını bekleyin. Delik yerlerini aşağı getirerek servis tabağına alın. ALINTIDIR..