Cikolata soslu tartolet tarifi , Cikolata soslu tartolet Malzemeler , Cikolata soslu tartolet hazırlanışı , Cikolata soslu tartolet resimli tarif...
Tart malzemesi:
125 gr. margarin (oda sıcaklığında yumuşamış)
1 yumurta sarısı
Yarım paket kabartma tozu
1 cay bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
Alabildiği kadar un
1 adet Muz
17-18 adet tartolet kalıbı (silikon kalıpta olabilir)
Krema malzemesi:
2 su bardağı sut
4-5 yemek kaşığı şeker
4 yemek kaşığı pirinc unu
1 paket vanilya
Cikolata sos malzemesi:
1 su bardağı sut
1-2 tatlı kaşığı kakao
1 tatlı kaşığı dolusu mısır yada buğday nişastası
2-3 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı margarin
Hazırlanışı: Margarin ile şekeri iyice yedirdikten sonra yumurta sarısı, vanilya, kabartma tozu ve unu azar azar ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında olacak şekilde yoğurun. Tartolet hamuru ele yapışmayacak kıvamda olması gerekir. Ustunu bez ile ortup buzdolabında yaklaşık 30 dakika kadar bekletin.
Buzdolabından cıkardığımız tartolet hamurumuzu yoğurun yoğurduktan sonra merdane ile ince olacak şekilde acın. Bir su bardağın ağzı ile yuvarlaklar kesin. Bardak ile kesmiş olduğumuz tartolet hamurlarını teker teker kalıbımıza elimizle bastırarak yerleştiriyoruz. Fazla kabarmasını onlemek icin, hamurumuzun diplerini catal ile delin. Onceden ısıtılmış 180 C fırında ara ara kontrol ederek, ustu kızarıncaya kadar pişirin.
Krema hazırlanışı: Derin bir tencereye, sutu, şekeri, pirinc un ve unu ilave edip kısık ateşte pişirin. Ocağımızın altını kapatıp vanilya ilave edip karıştırın.
Sosun hazırlanışı: Sosumuzu da kremamızı hazırlar gibi ocakta kısık ateşte hafif koyu kıvama gelene kadar pişirip ocağımızın altını kapattıktan sonra margarin ilave ediyoruz.
Fırından cıkardığımız tartoletlerimizi soğuttuktan sonra kremayı, ustune ince dilimler halinde kestiğimiz muzdan ve cikolata sos ile suslemeler yapıyoruz. Dovulmuş fındık, ceviz ya da hindistan cevizi ile suslemeler yapabilirsiniz





