MALZEMELER
Hamur icin;

1,5 su bardağı ılık sut 1 su bardağı ılık su 1 paket yaş maya ½ su bardağı yoğurt 2 tatlı kaşığı tuz, tozşeker Turk kahvesi fincanıyla 1 fincan yağ (eritip ılıtılmış olmalı) Alabildiği kadar un İc harcı icin;

500 gr orta yağlı kıyma 2 adet kuru soğan 3 adet yeşil sivribiber 2 adet domates ½ demet maydanoz 1 cay kaşığı tuz, karabiber, kırmızı pul biber 3 yemek kaşığı sıvıyağ

YAPILIŞI
Hamuru hazırlamak icin; mayayı elinizle ufalayarak derin bir kaba koyun. Ilık su ve ılık sutu ilave edip şekeri serpin. Kaşıkla karıştırıp 10 dakika kadar bekletin. Uzerine yoğurt, eritilip ılıtılmış yağ ve tuzu ekleyin. Bir taraftan un ilave ederken bir taraftan da yoğurmaya başlayın. Kulak memesinden daha yumuşak ve hafif ele yapışan bir hamur elde edeceksiniz. Hamuru toparlayıp dinlenip kabarması icin bir saat kenarda bekletin. Diğer taraftan, ic harcını hazırlamak icin; yemeklik incecik doğradığınız soğanı ve sıvıyağı geniş bir tavaya koyup orta ısılı ateşin uzerine oturtun. Surekli karıştırarak 2 dakika kavurup kıymayı ekleyin. Karıştırarak 7-8 dakika daha kavurun. İncecik doğradığınız sivribiber, soyup kup kup doğradığınız domatesleri katıp 5 dakika daha kavurun. Tuz ve biberleri katıp ince kıyılmış maydanozu ekleyin. Yaklaşık 5 dakika daha kavurup ocaktan alın. Dinlenen hamurdan yumurta buyukluğunde parcalar koparıp hafif unlu tezgahın uzerinde tabak buyukluğunde acın. Yufkaları geniş bir teflon tavada yağsız vaziyette onlu arkalı kızartın. Tavadan alıp henuz sıcak haldeyken uzerine uc kaşık kıymalı harc koyduktan sonra harcı yayın ve lahmacunu hemen ikiye katlayın. Lahmacunu servis tabağına koyup uzerini kapatın. Diğerlerine de aynı işlemleri uygulayıp ust uste koyun. Sıcak sıcak servise sunun. Afiyet olsun…