HAŞHAŞLI POĞACA

MALZEMELER:
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı ılık su
1 paket yaş maya ve ya 1 corba kaşığı kuru maya
tuz, 1 cay kaşığı şeker
1 adet yumurta
un,haşhaş
Hazırlanışı
Yoğurma kabına ılık suyu dokerek icerisinde maya ve şekeri eritin. sıvı yağı, yoğurt, tuz ve alabildiğince un ekleyerek hamuru yoğurun. Hamur kabının kapağını kapatarak kalın bir ortu ile sıcak kalmasını sağlayacak şekilde sarın ,30 dk dinlendirin, Hamurunuzun mayası geldiğinde ,hamurdan bir parca pazı alıp ,elinizle veya merdane ile actırıp , icine sıvı yağ ile actırdığınız haşhaş'ı surun ,dilediğiniz gibi şekil vererek,yağlanmış tepsiye dizin, uzerine yumurta sarısı surun, dilerseniz uzerine susam serpebilirsiniz,Afiyet olsun..