Merhabalar,
İlk defa denediğim bir kekle ben de katılmak istedim yarışmaya
Kek hamuru icin malzemeler ( 28 cm capında tepsi icin)
2 yumurta 1 su bardağı pudra şekeri 100 gr. tereyağı (oda sıcaklığında yumuşamış) 1 cay bardağı yoğurt (ev yoğurdu) 1 limon kabuğu rendesi 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilin 2 su bardağı un 2 yemek kaşığı kakao 1/2 su bardağı su ( katı olunca ilave ettim) uzeri icin : 3 şeftali
Kırıntısı icin
60 gram soğuk tereyağı 2,5 yemek kaşığı toz şeker 4 yemek kaşığı un Bir cay kaşığı tarcın Oncelikle kırıntımızın malzemelerini karıştırıp buzdolabına kaldırıyoruz
Daha sonra kekimizin yumurta ve pudra şekerini kopuk kopuk oluncaya kadar cırpıp, oda sıcaklığında tereyağı, yoğurt, limon kabuğu rendesi, kabartma tozu ve vanilini ilave edip cırpıyoruz
Kakao ve ununu ilave edip tekrar cırpıyoruz (bu aşamada bana cok koyu kıvamlı geldiği icin keke yarım su brd. su ilave ettim)
Yağladığımız tepsimize dokup uzerin dilimlediğimiz şeftalilerimiz ve hazırladığımız kırıntıyla susluyoruz.
Onceden ısıtılmış 180C fırında yaklaşık 40-45 dk kontrol ederek pişiriyoruz.
Afiyet olsun...
BUYUK BİR BAŞARI HİKAYESİ OVA UN…
Kuruluşundan bugune kadar Turkiye ’nin ilk 500 sanayi kuruluşu arasında yer alan OVA UN FAB. A.Ş. bu başarılı macerasına 1952 yıllarında Konyalı ve Adanalı iş adamlarının girişimi ile başlamıştır. Kurulduğu gunden bu yana da ulkemizin tahıl ambarı olan Konya da yetişen en nadide, en kaliteli buğdaylarını işleyip istikrarlı olarak tuketicilerine yuksek kalitede buğday unu sağlamaktadır.
Kendi sektorunde Turkiye ki lider konumunu surduren OVA UN FAB. A.Ş. bu yola 1952 yılında kurulan (gunluk) 90 tonluk fabrikadan, 2012 yılında (gunluk) 850 tona cıkarak buyumeye hızla devam etmektedir. Bayilik, dağıtım ve pazarlama teşkilatının cok sağlam temeller uzerine kurulmuş olması, Ova Un markasının başarısında buyuk rol oynamaktadır. Bayileri ile buyumeyi hedefleyen Ova Un Fabrikasının gelecek yıllardaki (2015) hedefi gunluk 1200 tonluk buğday kırma kapasitesine sahip olmak ve pazarlamaktır.
Endustriyel urunler piyasasındaki pazar hÂkimiyetini artık paket urunlerde de sağlamak isteyen Ova Un Fabrikası, urun ceşitliliği ile de on plana cıkmaktadır. Turkiye ’nin seckin restoranları, otelleri, catering firmaları (HORECA) ve unlu mamuller imal eden işletmelerde şeflerin birinci tercih sebebi olması, firmamızın en buyuk gurur kaynağıdır. Yaptığımız piyasa araştırmalarına gore kişi başı (gunluk ortalama 100 gr unlu mamuller tuketildiğini varsayarsak) her gun luks segmende duzenli olarak ortalama 5 milyon kişi urunumuzun tadına bakarak kalitesini onaylamaktadır.