Merhaba değerli kk uyeleri arkadaşlarım bu benim ilk yarışmam cok heyecanlandım nedense
Yapmayı planladığım diğer kek turlerini diğer arkadaşlar benden once davrandığı icin yapamadım iki uc haftadır ev taşıma işleri ile uğraşıyorum şehir değiştirdim cumartesi taşındım sonunda. Kolileri yavaş yavaş acmaya başladım evde yapılacak iş cok olunca bende pratik bir şey yapmaya karar verdim. Gerci eşim beni uşengec/tembel diye niteler ancak uşengeclik sonucu her şeyin pratiğini yapmayı seviyorum Ev yerleştirmek cok zor ve yorucu. Bu tur durumlarda, yani canım acil tatlı cektiği zaman ya da habersiz gelen misafirlerim icin cay koymaya diye mutfaga gidip sadece 5 dk da hazırladığım ve sadece 5 malzeme ile icinden sıcak cikolata akan kekimi yapacağım. Yarışma icin iddialı değilim sadece şipşak yaptığım kekimi sizlerle paylaşmak istedim.

icinden sıcak cikolata akan kek mikrodalga fırında yapıyorum sufle değildir .

buyrun yapılış aşamaları
malzemeler

60 gr bitter cikolata (kare paketin 4 te 3) 2 yemek kaşığı tereyağı 2 yemek kaşığı şeker 1 yemek kaşığı un 1 yumurta

Yapılışı
doğalgazım henuz acılmadığı icin fırınım balkonda ve tupe bağladık kusura bakmayın
Cikolatayı benmari usulu eritiyoruz (buyuk olan tencereye su koyup kaynatıyoruz ustune suya değmeyecek şekilde kucuk tencere koyarak yapılan işlem)

Cikolatalar erdikten sonra tereyağımızı ekliyoruz.

Başka kapta bir yumurta ve şekerimizi yumurtanın icinde şeker eriyene dek carpıyoruz mikserde kullanabilirsiniz.

Erimiş olan tereyağı ve cikolata karışımımızı şekerli yumurta karışımına ekleyip karıştırıyoruz daha sonra da unumuzu ekliyoruz.

sufle kaplarımızı tereyağı ile yağlayıp unluyoruz

ve kek karışımımızı pay ediyoruz( kabın 4 te 1 i kadar oldu) bu şekilde buyuk sufle kaplarında uc tane cıktı uc kişilik aile olduğumuz icin daha dolu olsa iki tane de cıkardı miktarı ikiye katlayıp da yapabilirsiniz boylece 4 5 kişilik olabilir
mikrodalganın en yuksek ayarında iki dk ya ayarladım

mikrodalga fırınınız yoksa onceden ısıtılmış normal fanlı fırında 160 derecede 11 dk da pişirebilirsiniz herkesin fırını aynı olmuyor onemli olan icinin sufle gibi tam pişememiş olması kaşığı batırınca icinden cikolatanın şelale gibi akması

ve cıktıktan sonra tabagımıza ters cevirip cıkarıyoruz ustune pudra şekeri dokerek susleyebiliriz

icine kaşığımızı batırıp afiyetle yiyoruz

herkese başarılar dilerim

Hoşca kalın