MALZEMELER
1 sap pırasa
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
4 diş sarımsak, ezilmiş
1 havuc, soyulmuş, dikine ikiye kesilmiş ve dilimlenmiş
8-10 bardak et suyu
2 cay kaşığı kuru kekik veya 2 corba kaşığı taze kekik
3/4 bardak Amerikan pirinci
1 ½ bardak dilimlenmiş mantar
HAZIRLANIŞI
Pırasaların koklerini kesin ve atın. Pırasaları uzunlamasına ikiye bolun ve ince ince doğrayın. Pırasa dilimlerini su değiştirerek kumlarından iyice ayıklayın. Zeytinyağını derin tabanlı bir tencere icinde kısık ateşte ısıtın. Pırasaları ve sarımsağı ekleyin ve yaklaşık 20 dakika kadar pırasaların rengi soluncaya kadar pişirin. Diğer malzemeleri de ekleyin ve kaynayıncaya kadar pişirin. Isıyı en duşuk dereceye getirin ve ağzı hafif acık olarak 3-4 saat pişirin. 2 saatten sonra duzenli olarak kontrol edin ve gerekliyse su ekleyin. Cok fazla eklemeyin yoksa corba yavaş, uzun pişirmeyle elde ettiği kadifemsi dokusunu kaybedecektir.