MALZEMELER:
1 tane yumurta 1 cay bardağı sıvıyağ 1/4 paket yaşmaya(10 gram) 14 buyuk servis kaşığı un Ilık su 2 tatlı kaşığı tuz 2 tatlı kaşığı tozşeker
İc Malzemesi İcin:
300 gram kıyma 2 tane patlıcan 4,5 tane sivribiber 1,2 tane domates 2 tane soğan 1 tatlı kaşığı salca Tuz Karabiber sıvıyağ
Diğer Malzemeler:
150 gram tereyağı veya margarin 1 cay bardağı sıvıyağ
YAPILIŞI:
Once ic malzemesini yaparak işe başlayalım.Bir tavaya sıvıyağı koyup doğranmış soğanı ekleyelim.Yarı kavrulan soğana kıymayıda ve minik doğranmış biberleride ekleyip birlikte kavuralım.Kavrulunca icine minik kup doğramış patlıcanı ve ekleyip kavurmaya devam edelim.Patlıcanlar iyice kavrulunca icinesalca,tuz ve karabiber koyup doğranmış domatesleri ekleyelim.Domatesler suyunu cekene kadar kavuralım.Altını kapatıp soğumaya bırakalım.İc soğuyunca margarin veya tereyağını eritip sıvıyağıda ekleyip soğumaya bırakalım.
Hamur yoğurmak icin yoğurma kabına unu koyalım.Ortasını acıp ortasına sıvıyağ,yumurta,tuz,şeker,maya ve biraz ılık su koyup yoğurmaya başlayalım.Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur olana kadar su ilave ederek yoğuralım.Yoğurduğumuz hamuru 15 bezeye ayıralım.Bezeleri 4,5 ve 6 tane olacak şekilde ayıralım.İlk dortlu grubu merdaneyle tatlı tabağı buyukluğunde acalım.Aralarını margarin(TEREYAĞI) sıvıyağ karışımıyla yağlayıp ust uste koyalım.Tepsi buyukluğunde acalım.Tepsiye yerleştirelim.Ustune harcın yarısını yayalım.Diğer 5'lİ grubu aynı şekilde acıp harcın ustune yerleştirelim.
Kalan harcı hamurun uzerine yayalım.Diğer 6'lı hamuruda aynı şekilde acıp son kat olacak şekilde tepsiye doşeyelim.
Uzerine kalan sıvıyağlı tereyağlı,yumurta sarılı karışımını surup ısıtılmış orta ısılı fırında pişirelim.Sıcak veya ılık servis yapalım.