
1/2 su bardağı sıvıyağ 250 gr yumuşak margarin ya da tereyağı 1 su bardağı yoğurt 1 paket kabartma tozu 1 cay kaşığı tuz 4,5 su bardağı un İc harcı icin;
100 gr orta yağlı kıyma 1 adet kuru soğan 1 adet yeşil sivribiber 1 adet orta boy domates 1 cay kaşığı tuz, karabiber Uzeri icin;
1 adet yumurta sarısı
YAPILIŞI
Kıyma, incecik doğranmış sivribiber, rendelenmiş kuru soğan, kabukları soyulup tavla zarı formunda doğranmış domatesleri bir kapta yoğurun. Tuz ve karabiberi katıp tekrar karıştırdıktan sonra bir kenarda bekletin. Hamur icin; margarin, sıvıyağ, yoğurt, tuz, kabartma tozu ve unu derin bir kapta yuğurun. Hamuru 20-30 dakika dinlendirin. Dinlenen hamurdan ceviz buyukluğunde parcalar koparıp yuvarlayın. Parcaları avuclarınız arasında cay tabağı buyukluğunde acın. Tam ortalarına kıymalı harctan ikişer tatlı kaşığı kadar koyup kenarlarını bohca gibi yukarıda toplayın. Uzerlerine cırpılmış yumurta sarısı surup yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin. 180 dereceye ayarlı ve onceden ılıtılmış fırında 35-40 dakika pişirip cıkarın. Sıcak ya da ılık olarak servise sunun. Afiyet olsun.