Milkshake, İngilizce milk (sut) ve shake (sallamak) kelimelerinin birleştirilmesiyle oluşmuş bir sozcuktur. Sut, ezilmiş buz, ceşitli meyveler, cikolata veya vanilya gibi malzemelerin mikser yardımıyla karıştırılması ile yapılan soğuk bir icecektir.
Yaz aylarında ferahlatıcı ve bol vitaminli olması sebebiyle tercih edilen milkshake, yapımı kolay bir icecektir. Dilediğiniz ek malzemeleri kullanarak siz de kendi milkshakeinizi yapabilirsiniz.
Milskhake nasıl yapılır?
Dikkat edilmesi gereken ilk nokta, meyvelerin taze olmasıdır. Meyve olarak genellikle muz ve cilek tercih edilir. Bunların hem pure haline gelmesi kolaydır, hem de tatlı meyvelerdir. Fakat bu meyvelerin yanı sıra dilediğiniz başka meyveleri de kullanabilirsiniz. Dilerseniz vanilya ve cikolatayı da ana malzeme olarak kullanabilirsiniz.
Bir kişi icin bir bardak sut, yaklaşık 150 gram tercih edilen meyve ve bolca buz mutfak robotunun icine konur ve tum buzlar kırılana kadar robot calıştırılır. Karışım homojen hale geldiğinde, hazır olarak marketlerde bulabileceğiniz şeker şuruplarından iki kaşık karışımın icerisine ilave edilir ve karıştırılmaya devam edilir.
Evde kendi hazırladığınız şeker şuruplarını da kullanabilirsiniz. Bunun icin yarım su bardağı esmer şeker ve birkac dilim limon, bir bardak suyu tencereye koyun ve şeker kaynayana kadar kaynatın, ardından soğumaya bırakın. Yeterince soğuduktan sonra milkshake ilave edebilirsiniz.
Meyveli milkshake hazırlarken, şeker şurubuna alternatif olarak dondurma da kullanılabilir. Yoğun meyve tadı isteniyorsa, kullanılan meyveyle aynı malzemeden yapılmış dondurma kullanılabilir. Milkshake hazırlarken dondurma tercih edenler, ilk tarifte olduğu gibi butun malzemeleri mutfak robotuna atmalı ve homojen bir kıvama gelene kadar karıştırmalıdırlar.
Dondurma kullanıldığı taktirde buz ve şeker şurubu kullanılmaz, ancak istenirse 1- 2 parca buz ve yarım yemek kaşığı kadar toz şeker ilave edilebilir.
Cilekli Milkshake
Malzemeler
1 top cilekli dondurma 100 gr cilek 1 su bardağı soğuk sut Buz Toz şeker Hazırlanışı
Tum malzemeleri mutfak robotuna koyun ve karıştırın. Bu işlemden sonra iceceği uygun bir bardağa aktarın ve bekleme yapmadan servis edin. Dilerseniz uzerine, susleme icin cilek dilimi de ekleyebilirsiniz.
Afiyet olsun.
ALINTIDIR..