Bu sefer yarışmaya bende katılayım dedim,sonucta borek oldumu dayanamam heleki peynirliyse hic dayanamam..Gerci su boreği olsaydı fenada olmazdı değilmi hanımlar. Bir cok marifetli hanımların olduğu bu sitede neler oğrendim bir coğunuda yapmaya gayret ettim..
Şimdiden herkese başarılar dilerim,hak eden kazansın diyorum

Gelelim malzemelerimize,
1 yufka,yufkayı istediğiniz kadar kullana bilirsiniz.
1 kahve fincanı zeytinyağı,icine birazda su.
1 yumurtanın sarısı.

İc Harcı
1 adet goğus eti,
1 adet kırmızı bibber
1 adet havuc
1 cay bardağı mısır
Tuz,karabiber,kırmızıbiber

Yapım Aşaması

Oncelikle yufkamızı tezgaha serip 4 eşit parcaya kesiyoruz,kesilen her yufkanın uzerine yağlı ve sulu karışımdan karışımdan fırcayla suruyoruz.

Oklava ile sararak alt kısımda bir parca bırakıyoruz,sonra sardığımız yufkayı oklavadan cıkarıyoruz.

Tavuğumuzu tavaya alıp kavurmaya başlıyoruz,pişmesine yakın icine kırmızıbiber ve havucu ilave ediyoruz bir guzel harmanlıyoruz.En sondada baharatlarını katıp karıştırıyoruz guzelcene.

Tavuğumuzda hazır,sıra geldi yufkayla birleştirmeye,burgu yaptığımız yufkamızın alt kısmı taban olacak.
Uc kısımlardan tutarak birleştiriyoruz arkadan,acılma olabilir diye kurdan takdım arka kısımdan.Tepsiye dizip uzerine yumurta sarısı suruyorsunuz,180 derece fırında uzeri kızarıncaya kadar pişiriyorsunuz.

Tavuk yerine istediğiniz malzemeyi kullanabilirsiniz,ben tavukcu olduğum icin bunu tercih ettim,peynirliside guzel oluyor.

Boreğimiz hazır hanımlar,hanımın kuşları ve gunduz yanan mumlar eşliğinde afiyet olsun hepimize
Tabağımıda susleyim dedim,resim cektinden hemen sonra bunlar mideme indi cay eşliğinde

Şimdiden herkese başarılar dilerim seviyorum sizleri

Banvit Tavuk
Faaliyetlerine 1968 yılında yem ureticisi olarak başlayan "Banvit AŞ, 1984'te pilic eti uretimine de geciş yaptı. Turkiye ’de ilk defa temizlenmiş ve poşetlenmiş taze pilic uretimini gercekleştiren Banvit AŞ, bir gıda ureticisi olma vizyonuyla 2001 yılında once hindi eti ve ardından da ileri işlenmiş hazır gıdaların uretimine başladı.

Banvit, 2005 yılında kademeli olarak kırmızı et sektorune de adım atmış, toplu tuketim kanallarına yonelik faaliyetlerinin ardından 2009 yılında kendi tesislerinde urettiği kırmızı et urunlerini Banvit Kırmızı markasıyla tuketicilerinin beğenisine de sunmaya başlamıştır.
Besicilik ve kırmızı et yatırımlarına paralel olarak 2005 yılında buyukbaş yem uretimine de başlayan Banvit AŞ, urettiği yemleri kendi ciftliklerinde kullanırken, aynı zamanda Banvit Yem markası ile serbest yetiştiricilik yapan ciftcilere de pazarlıyor.