Omlet dediğiniz o guzel yemek yalnızca sabah kahvaltılarının değil, brunchların, guzel bir oğle yemeğinin hatta akşam yemeğinin bile baş tacı olabilir. Ozellikle akşamları kahvaltılık olarak bir şeyler atıştırmayı seviyorsanız.

O yuzden guzel bir omlet yapmanın da yeri bambaşkadır. Yani dememiz o ki benzersiz bir omlet yapmanın puf noktaları nedir, nelerdir? Bunları bildikten sonra daha once yaptığınız omletler size kotu gelmeye başlayabilir. E tabii, insanoğlu birazcık oyle değil mi En guzelin peşinden bulup o guzeli bulunca oncekileri unutan.

Şaka bir yana, iyi bir omlet yapmak istiyorsanız takip etmeniz gereken adımlar ve puf noktaları vardır. Gerisi ise oldukca kolaydır. O zaman adımlamaya başlayalım.



Malzemelerinizi hazırlayın: Omletinizi neli yapmak istersiniz? Sebzeli, salamlı, peynirli ya da bol otlu. Hic fark etmez, yumurta cok cabuk piştiği icin tum malzemeleri onceden hazırlayın. Eğer sebzeli yapmak istiyorsanız sebzelerinizi onceden tavadan gecirip omletin icine girebilecek hale getirin.




Yumurtaya birazcık su ekleyin: Kulağa garip gelebilir ancak yumurtaları bir kaseye kırdıktan sonra bir kahve fincanının yarısı kadar bir suyu yumurtalara ekleyin ve bu şekilde cırpın. Hem yumurtanızı daha homojenik bir şekilde karıştırabilirsiniz hem de pişerken dışarı cıkana su buharı omletinizi daha da yumuşak ve puf hale getirir.



Tavanızı iyi ısıtın: Ancak tavanızı yakmayın. Orta ateşte tavanızı guzelce ısıttıktan sonra tavanın tabanını tamamen kaplayabilecek şekilde bir tereyağ ekleyin. Tereyağ tavanın icinde yuzmesin, yalnızca tavanızın her yerine tereyağ gelsin. Tereyağ baloncuklar yaptığında tavanızın da ısındığını anlamış olursunuz.



Yumurtayı tavanızın her alanına yayın: Cırptığınız yumurta ve su karışımını tavaya dokun ve yumurta tavanın her yerine yayılana kadar bekleyin. Eğer tam olarak yayılmıyorsa tavanızı cok hafif bir şekilde hareket ettirebilirsiniz.




Pişen yumurtayı hafifce ortaya cekin: Aslında burada bahsettiğimiz nokta tam olarak şu, yumurtanın pişmeyen kısımlarını pişirebilmek icin pişen yumurtaları tavanın ortasına doğru hareket ettirerek pişmeyen kısmın tavanın kenarlarına doğru gecmesini sağlamak. Yani bir nevi yer değişimi gibi.




Artık malzemeleri ekleyebilirsiniz: Kullanmak istediğiniz malzemeleri yumurtanın uzerine ekleyin. Eğer yumurtanız hala yumuşaksa yani tam olarak pişmemişse hic sorun değil cunku omleti ikiye katladığınızda pişme işlemi devam edecektir.





Omleti katlayıp tavada bir kez de oyle pişirin:
Omletinizi dilerseniz iki tarafından ortaya doğru bir dikdortgen yapacak şekilde katlayabilirsiniz, isterseniz de doğrudan ikiye. Hangi yontemi secerseniz secin mutlaka ustte kalan kısmı da bir kez cevirip pişirin. Eğer iki tarafından ortaya doğru katladıysanız tam olarak zarfın kapanma bolgesini tavada pişirin. Boylece zarf kısmını muhurlemiş olursunuz.

Boylece artık omletinizi servis edebilirsiniz. O guzel pofidik omleti de bir omur yiyebilirsiniz. Afiyet olsun.