Malzemeler
4 yufka
250 gr kuşbaşı et
3 diş sarımsak
3 adet biber
3 adet domates
1 tatlı kaşığı domates salcası
1 buyuk kase yoğurt
Yoğurt icin 1-2 diş sarmısak
Zeytinyağı
Tuz
Karabiber
HAZIRLANIŞI:
Yufkaları once dorde kesiyoruz. Her bir ucgeni ikiye kesiyoruz, cıkan ucgenleri tekrar ikiye kesiyoruz. Yufkaları toplamda 16 ucgen cıkacak şekilde kesiyoruz. Cıkan ucgenlerin geniş kısmına pipet veya cop şiş (pipet olmadığı icin 2 adet cop şiş ile sardım) koyup sarıyoruz. Yufkanın uc kısmını suya batırıp yapıştırıyoruz. Tum yufkalar bu şekilde sarıyoruz.
Zar buyukluğunde doğradığımız kuşbaşı etleri su ekleyip pişmeye bırakıyoruz..Yeşil biberleri ayıklayıp kucuk kucuk doğruyoruz. Tavaya 2-3 diş sarmısakla birlikte biberleri ekleyip kavuruyoruz..Pişen etleri biberlerin uzerine ekliyoruz..İyice kavurulunca 1 tatlı kaşığı salca ekleyip kavuruyoruz..Uzerine 3 adet kup kup doğranmış domatesleri ekliyoruz . Tuzunu ve karabiberini atıp pişiriyoruz.
Yufkaları, yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine veya yağlanmış tepsiye diziyoruz. Uzerlerine fırcayla zeytinyağı suruyoruz. 175 derecede pişiriyoruz..Cok kızartmayın fazla kurumasın..Servis tabağına mini borekleri diziyoruz.
Uzerine cırptığımız yoğurdu dokuyoruz. Onun da uzerine etli harcı dokuyoruz. Uzerine isteğe bağlı doğranmış maydanoz serperek servis ediyoruz.