








Tarihi İpek Yolu guzergahında bulunan Gaziantep'te ceşitli kulturlerin buluşması nedeniyle oluşan zengin mutfağında yaklaşık 252 ceşit yemek turu yer alıyor.
Gaziantep mutfağı denildiğinde akla ilk gelen yemekler arasında bulunan kebap ceşitleri, bilinen turlerinin dışında yeni dunya, sebzeli, ayva, elma, firenk, simit, patlıcan, kazan, kabak, Kilis, ekşili, mantar, yoğurtlu ve ayvalı ve tas kebapları olmak uzere 32 turde yapılıyor.
Yine mutfakta 26 ceşit kofte yapılırken, 27 ceşit pilav, 15 ceşit dolma, 26 ceşit etli yemek, 15 ceşit turşu ve 22 ceşit helva bulunuyor. Yoğurt yemeklerinin de hatırı sayılır bir yeri olan Antep mutfağında cağla aşı, orman, sahte yuvarlama, bakla, ciğdem aşı, bezelye, elma aşı, fasulye, kabak, keme, kofte, mantar, patates, soğan ve yuvarlama, ilk akla gelen yoğurtlu yemekler olarak dikkati cekiyor.
ALINTIDIR...
KAYNAK:Gaziantep.net