Malzemeler
350 gr kıyma
1 adet kucuk boy soğan
2 diş sarımsak
pul biber, karabiber, tuz
6 adet yufka
1yemek kaşığı salca
Arasına surmek icin:
2 su bardağı koyu ayran
1 su bardağı sıvı yağ
uzerine: sarımsaklı yoğurt ve tereyağlı pulbiberli sos
YAPILIŞI
oğanı rendeleyelim, sarımsakları dovelim. Kıyma, tuz, karabiber, pul biber, soğan ve sarımsağı yoğurup ic harcımızı hazırlayalım. Yufkanın uzerine ayran ve sıvıyağ karışımını surelim..Yufkayı ortadan ikiye keselim. Bir parcayı alıp kıymayı kol boreği yapar gibi sarıp yufkayı rulo şeklinde saralım. ruloyu 2 cm kadar kalınlıkta dilimleyip yağlanmış fırın tepsisine fotoğraftaki gibi dizelim. Butun yufkaları aynı şekilde hazırladıktan sonra tepsiyi fırına surelim. 20 dk kadar fırında kızartalım. Daha sonra fırından alalım. Uzerine ayrı bir yerde yağ salca kavurup 3 su bardağı su ekleyip kaynatalım, suyu fırın tepsisine gezdirelim. Tekrar fırına surup 10-15 dk kadar suyu cekmesini bekleyelim. Sarımsaklı ya da sarımsaksız yoğurt ve tereyağlı pulbiberli sos ile servis yapalım.