Kofte malzemeleri:
2 su bardağı ince bulgur
1 yumurta
3-4 kaşık un
Tuz
Yemeğin malzemeleri:
2 tane patlıcan
1 kuru soğan
3 domates
2 yeşil biber
2 kaşık salca(domates-biber karışık)
1 su bardağı yeşil mercimek
Nar ekşisi ya da başka bir ekşi(isteğe bağlı)
tuz
Yapılışı:
Bulgurun uzerine yarım bardak ılık su koyarak ıslatın.. ( Sıcak su kullanılmıyor.)
Islanan bulguru bir saat bekletip uzerine unu, yumurta ve tuzu koyarak yoğurmaya başlayın.
Gerektikce su ilavesiyle yumuşak bir kofte harcı yoğurun.
Yoğurduğunuz kofte harcından nohut buyukluğunde parcalar koparıp yuvarlayın.
Patlıcanları kucuk kucuk doğrayın.
Bir tencerede 1 su bardağı yeşil mercimeği haşlayın.
Ayrı bir tavada Soğanı doğrayıp kavurun ve biberi de ekleyerek ikisini de yumuşayana kadar kavurmaya devam edin.
Kavrulan malzemenin uzerine patlıcanları ,doğranan domatesi de katarak biraz daha kavurup salcasını ekleyin.
Biraz da salcayla kavurup mercimeğin bulunduğu tencereye ilave edin ve su ekleyin,kaynamaya başlayınca tuzunu atın.
Suyu beş dakika kaynatıp kofteleri de ekleyin.
Patlıcanlar ve kofteler yumuşayınca ocaktan alın .