Porsiyon Başı
Kalori: 346
Protein: 25.5 g
Karbonhidrat: 36.1 g
Yağ:11.5 g
Lif: 2.8 g
Malzemeler:
- 200 gr Amerikan orta taneli pirinc (15 dakika pişirilmiş),
- 200 gr kuşbaşı doğranmış derisiz, kemiksiz tavuk goğsu,
- 100 gr kup kup doğranmış ananas,
- 2 parca mango soyulmuş, suzulmuş ve dilimlenmiş,
- ½ su bardağı cekirdeksiz kırmızı uzum,
- 50 gr file badem,
- 2 yemek kaşığı ince kıyılmış taze nane,
- 1 taze limon suyu,
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı,
- ¼ cay kaşığı tuz,
- 4 adet marul yaprağı.
Hazırlanışı:
Pirinc ve onumuzdeki 5 malzemeyi karıştıralım. Nane ve diğer 3 malzemeyi karışıma ekleyin. Bir kasede cırpma teli ile karıştırın.Nane karışımına pirinci ilave edin. Kapatın ve soğumaya bırakın. Dort tabağın her birine marul yaprağı yerleştirin ve marul yapraklarına 1 1/2 cay bardağı pirinc karışımı ilave edin.