Porsiyon Başı

Kalori: 346

Protein: 25.5 g

Karbonhidrat: 36.1 g

Yağ:11.5 g

Lif: 2.8 g



Malzemeler:

- 200 gr Amerikan orta taneli pirinc (15 dakika pişirilmiş),

- 200 gr kuşbaşı doğranmış derisiz, kemiksiz tavuk goğsu,

- 100 gr kup kup doğranmış ananas,

- 2 parca mango soyulmuş, suzulmuş ve dilimlenmiş,

- ½ su bardağı cekirdeksiz kırmızı uzum,

- 50 gr file badem,

- 2 yemek kaşığı ince kıyılmış taze nane,

- 1 taze limon suyu,

- 2 yemek kaşığı zeytinyağı,

- ¼ cay kaşığı tuz,

- 4 adet marul yaprağı.


Hazırlanışı:

Pirinc ve onumuzdeki 5 malzemeyi karıştıralım. Nane ve diğer 3 malzemeyi karışıma ekleyin. Bir kasede cırpma teli ile karıştırın.Nane karışımına pirinci ilave edin. Kapatın ve soğumaya bırakın. Dort tabağın her birine marul yaprağı yerleştirin ve marul yapraklarına 1 1/2 cay bardağı pirinc karışımı ilave edin.