Porsiyon Başı

Kalori: 246

Protein: 8.2 g

Karbonhidrat: 39.1 g

Yağ:6.8 g

Lif: 6.4 g


Malzemeler:

- 400 g Amerikan orta taneli pirinc (15 dakika pişirilir),

- 2 kavanoz enginar suzulmuş ve kıyılmış,

- 1 buyuk domates doğranmış,

- ½ buyuk salatalık doğranmış,

- 1 kırmızı orta boy soğan doğranmış,

- 150 gr beyaz peynir ufalanmış,

- 50 gr siyah zeytin dilimlenmiş (suzulmuş),

- Taze maydanoz doğranmış,

- 1 yemek kaşığı limon suyu, taze,

- ½ cay kaşığı kurutulmuş kekik,

- ½ cay kaşığı karabiber,

- Marul yaprağı,

- Kapari,

- Kereviz.


Hazırlanışı:

Buyuk kapalı bir kapta, pişmiş pirinc, doğranmış enginar, domates, salatalık, soğan, beyaz peynir, zeytin, maydanoz, limon suyu, kekik, limon ve biber birleştirin. Servisten once 1 saat buzdolabında kalsın.


Servisten once, harmanlayın, duz bir salata tabağına kaşıkla boşaltın.