Tavuk goğsu malzemeleri
Yarım paket margarin 1 litre sut 3 kahve fincanı un 3 kahve fincanı şeker 1 paket vanilya 1 adet damla sakızı veya falım sade sakız Tavuk goğsu tarifi
Margarini tencereye alarak yavaşca eritmeye başlayın. Margarin tencerede eridikten sonra un ekleyin ve bir muddet karıştırarak kavurun. Şekeri de ekledikten sonra karıştırmaya devam ederek ocağın altını kapatmadan orta ateşte devam edin.

Karışıma sutu yavaş yavaş ekledikten sonra sakızı da icine atın ve karıştırmaya devam edin. Tavuk goğsu icin puf noktalarından birisi hic boş bırakmaya gelmemesi, devamlı karıştırmanız lazım. Tavuk goğsu karışımınız kaynamaya ve koyulaşmaya başlayınca vanilyayı da ekleyin ve bir muddet sonra tencereyi ocaktan alın. Yarım saat kadar tavuk goğsumuzun soğuması icin bir kenarda bekletin ve sonra gorunumu guzelleşene kadar mikserle cırpın. Daha sonra tepsi şeklinde bir kaba boşaltın. Tepsiyi dolaba alın ve dolapta yeteri kadar soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın. Afiyet olsun.

Not 1 : Puf nokta olarak tarifte bahsettiğimiz, karışımı pişirirken devamlı karıştırmayı unutmayın.

Not 2 : Buzdolabına aldığınız tavuk goğsunu hemen servise sunmak yerine ne kadar cok bekletirseniz tatlınız o kadar guzelleşecektir. Damla sakızı şart değil bu arada