Merhabalar,
Cok sevdiğim etsiz,bol baharatlı bu kofteyi ilk kez Dresden'de yemiştim,uzunca bir sure orjinal tarifini aradım,orada yediğime en yakın tarifle karşınızdayım. Umarım seversiniz.
Malzemelerimiz (kofte icin)
-1 kase akşamdan ıslatılmış,sonra haşlanmış nohut (bazı tariflerde suda bekleterek kullanılıyor ama ben o şekilde tercih etmiyorum)
-Ceyrek demet maydanoz
-1 orta boy soğan(yemeklik doğranmış)
-3 diş sarmısak
-4 yk. Tam buğday unu
-1 yumurta
-1 ck. karbonat
-1er cay kaşığı, kekik,pul biber,toz biber,karabiber (tadını seviyorsanız kişnişte ekleyebilirsiniz orjinal tarifte var)
Yapılışı;
Oncelikle nohutlarımızı doğrayıcıya alıp,cok inceltmeden cekiyoruz,sonra yumurta,maydanoz,un ve baharatlarımızı ekleyip hamur kıvamını alana kadar karıştırıyoruz ve yoğurma kabına alıyoruz. Bu aşamada 4 kaşık un yetmediyse hala ele yapışıyorsa biraz daha un ekleyebiliriz,ben dolu dolu 1 kaşık ekledim.
Yoğurulmuş son hali
Şimdi sıra geldi şekillendirmeye;
Şekillendirdikten sonda buzlukta en az iki saat bekletmemiz gerekiyor,aksi halde parcalanıyor,tecrubeyle sabittir. 2 saat dondurup,cozdurmeden kızgın yağda pişireceğiz.
Koftelerin yarısına gelecek kadar sıvı yağı tavada kızdırıp koftelerimizi cevire cevire kızartıyoruz.
Pita ekmeğinin icine,marul,amerikan salatası ekleyip,uzerine koftelerimizi ekliyoruz.
Koftelerin uzerine kozlenmiş kırmızı biber ekleyip,sunumumuzu tamamlıyoruz.
Afiyet olsun.