MALZEMELER

Yarım kilo kuzu ciğer

1 tatlı kaşığı sirke

Bir su bardağı kadar un


Kızartmak icin sıvı yağ

Tuz,karabiber,kekik,kimyon,kırmızı biber

Garnutur icin
3-4 adet patates
Domates
kuru soğan

YAPILIŞI

Patatesleri kabuğunu soyun , kesip kızartın.

Ciğerin zarını soyun ( veya kasabınıza hazırlatın) julyen doğrayın.

Suzgude yıkayıp suyunu guzelce suzdurun uzerine 1 tatlı kaşığı sirke dolaştırın elinizle karıştırın(sirke ciğerin kokusunu alır)

Unu bir tabağa alın ciğerleri una bulayın kızgın yağa atın (cok sıkışık olmasın iki defada pişirebilirsiniz)

pişirin.(3 dakikayı gecirmeyin ne kadar cok pişme suresini uzatırsanız o kadar sert olur ciğeriniz)

Ciğerlerinizi lavaş ekmeğin uzerine alın ,uzerine tuz ve baharatları ekleyin kızarttığınız patates ,domates ve piyazlık doğranmış soğanla servis yapın.
Afiyet olsun..